Синдикатите в Белгия предупредиха, че през ноември ще свикат всеобща

...
Синдикатите в Белгия предупредиха, че през ноември ще свикат всеобща
Коментари Харесай

Белгия се подготвя за стачки, ако скоро няма мерки срещу поскъпването на тока

Синдикатите в Белгия предизвестиха, че през ноември ще свикат всеобща стачка, в случай че до края на септември държавното управление не предложи ограничения против повишаването на силата, оповестиха локални медии, представени от Българска телеграфна агенция. Настоява се за скорошни дейности и да не се изчакват общоевропейските решения.

Според представители на професионалните съюзи управляващите чакат насоките на Европейски Съюз, само че това би забавило ограниченията най-малко до октомври. Те упорстват държавното управление да обещае, че няма да бъде спиран токът за неплатени сметки на частните консуматори през зимата, както и че ще бъдат обезщетявани служащите от производствата, които се е наложило да спрат работа поради растежа на цените.

Белгийският министър председател Александер де Кро се съгласи, че достъпът до електропреносната мрежа не би трябвало да бъде преустановяван за частните клиенти, както и че не би трябвало да бъдат пращани правосъдни реализатори на потребителите, които не съумяват да си платят енергийните сметки.

Белгийските управляващи обмислят какви ограничения да подхващат и по какъв начин те ще се отразят на бюджета, по какъв начин да бъдат вярно ориентирани и механически готови, показват медиите. За на следващия ден е планувано изключително съвещание на европейските енергийни министри, на което ще бъдат разисквани ограничения против високите цени на силата и ще бъде показана оценка за готовността за идната зима.

Европейската комисия през вчерашния ден показа оферти против натиска на енергийните пазари, които плануват ограничение на потреблението на ток, преразпределение на свръхпечалбите на производителите на електрическа енергия и ограничение на цените на внасяния от Русия газ. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР