Синдикатите са вредни за България. Тези думи възмутиха КНСБ. Днес

...
Синдикатите са вредни за България. Тези думи възмутиха КНСБ. Днес
Коментари Харесай

И КНСБ се обиди от думи на работодателите

Синдикатите " са нездравословни за България ". Тези думи възмутиха КНСБ. Днес организацията изрази своята позиция пред медиите във връзка състоялата се през вчерашния ден среща на Валери Симеонов с водачи на работодателски организации.

Според Конфедерацията сходно държание е в прорез с одобрените европейски полезности и вреди на обществения мир, тъй като приканва предприятията към война със синдикатите и техните организации.

КНСБ припомня, че правото на сдружаване, правото на митинг и образуване в синдикати е конституционно уредено и прието в Декларацията по правата на Организация на обединените нации. От това следва, че то не предстои на подозрение, а още по-малко може да се употребява за персонални или корпоративни цели.

Организацията осъжда и репликите на някои водачи на работодателски организации, които оповестиха, че са " подготвени да доведат 20 000 служащи на площада " в контрапротест против майките.

Приемаме това освен като офанзива към правото на сдружаване, което има над 130-годишна история в България и по света, само че и към демократичните полезности като цяло, обявиха от КНСБ. Те са на мнение, че сходни реплики водят до излишно публично напрежение, а резултатите от него могат да са непредвидими.

От организацията са безапелационни, че в случай че тази процедура продължи, те ще сезират всички интернационалните институции за държанието на водещи работодателски организации. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР