Синдикатите - КНСБ и Конфедерация на труда Подкрепа, организират голям

...
Синдикатите - КНСБ и Конфедерация на труда Подкрепа, организират голям
Коментари Харесай

Протест на синдикатите блокира центъра на София

Синдикатите - КНСБ и Конфедерация на труда " Подкрепа " , провеждат огромен митинг с автошествие с претенции за по-високи приходи и опазване на работните места.

Митингът ще се организира от 11 часа пред Народното събрание , а автошествието - от 12 до 14 часа в центъра на столицата и по съществени пътни артерии в града.

От Столична община предизвестиха, че се чакат тапи и компликации в придвижването в централните елементи, в това число и в придвижването в градския превоз.
 Задръствания се чакат на следващия ден в София
Задръствания се чакат на следващия ден в София

Трафикът ще бъде усложнен от митинг и автошествие

В 14 часа президентът Румен Радев ще беседва с протестиращите.

Исканията на двете най-големи синдикални организации са свързани с приходите на работещите, трудовите и синдикалните им права , в това число и отражението на Зелената договорка върху избрани браншове, респ. мини " Марица Изток ".

Сред настояванията им са повишение на минималната работна заплата от 710 на 850 лева от 2023 година, както и повсеместен растеж на приходите до края на тази година, който да компенсира насъбраната инфлация. Синдикатите желаят скок най-малко с 13% на всички заплати в частния и бюджетния бранш.

Също по този начин синдикатите желаят отсрочване на проектите за либерализация на енергийния пазар за битовите консуматори и увеличение на енергийните помощи за обществено слабите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР