Синдикатът на служителите в МВР настоява за среща с вътрешния

...
Синдикатът на служителите в МВР настоява за среща с вътрешния
Коментари Харесай

Синдикат на МВР: Има огромни пробойни в осигуряване на личната защита

Синдикатът на чиновниците в Министерство на вътрешните работи упорства за среща с вътрешния министър Младен Маринов, с цел да обсъдят терзанията на служителите на реда от неналичието на тъкмо написани правила за работата в изискванията на изключително състояние и увеличените отговорности на органите на реда.
Те изпратиха писмо до министър Маринов, в което се упорства за явен логаритъм на работа, който да е съгласуван и с това, че служителите на реда също са застрашени от болестта с Covid--19.

" Ние сме на първа линия в срещата с жителите ". Това съобщи пред БНР ръководителят на УС на Синдиката на чиновниците на Министерство на вътрешните работи Иван Павлов. По думите му при липса на защитни ограничения Министерство на вътрешните работи може да се трансформира в изчезналото звено в битката с ковид.

Павлов уточни, че има големи пробойни, свързани с обезпечаването на персоналната отбрана: " Има дребни селища, където в районните ръководства ограниченията се изчерпват с изхвърлянето на кошчетата за отпадък и дезинфекциране с ракия, която всеки си е донесъл от у дома ".

По думите на Павлов не е решен въпросът с дезинфекцията на полицейските коли.

Той изясни, че полицейските чиновници, с цел да си извършват служебните отговорности, би трябвало да осъществят голям брой контакти с голям брой жители, изключително в обстановката на изключителни ограничения и въведеното ограничение на напредването на жителите, които би трябвало да минават с колите си пред контролно-пропусквателен пункт:

" Всеки един участник в трафика има допир с полицейски чиновник. Видяхте за какви километрични опашки от коли става въпрос ", уточни Павлов и добави, че условието за увеличение на отстоянието на хората един от различен не може да бъде спазено от служителите на реда, тъй като тяхната работа изисква по-близък контакт, с цел да ревизират документите на жителите.

Той разяснява, че не всички полицейски чиновници са снабдени с защитни маски и ръкавици: " Повечето не са снабдени или се доставят сами. Дори синдикалните организации започнаха да набират пари, с цел да купуват персонални защитни средства от всякакво естество ".

По думите му ограниченията, които Министерство на вътрешните работи извършва са свързани с разпределяне на чиновниците на противогази от 80-те години, които " са извънредно непригодни ".

Според Павлов би трябвало да се потърси помощ от Китай, с цел да получат рекомендации за къси и ясни правила за деяние в тази изключителна обстановка. Той посочи, че по линия на интернационалното съдействие Министерство на вътрешните работи има положителни връзки с Китай.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР