Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) отказа да се

...
Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) отказа да се
Коментари Харесай

Полицаите няма да се възползват от предложението на премиера за билбордовете

Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) отхвърли да се възползва от предлагането на държавното управление да употребява един от билбордовете за европредседателството. До него се стигна, откакто министър председателят Бойко Борисов се възмути, че частна компания е свалила билборд, с който служителите на реда възнамеряваха да стачкуват против ниското си възнаграждение пред евроделегатите, които ще дойдат в София.

Донякъде иронично министър-председателят разгласи, че в случай че желаят ще им бъдат препоръчани, всички билбордове, които са планувани за реклама на България и европредседателството, само че пък напълно съществено е бил препоръчан най-малко един от тях, излиза наяве от изказване на СФСМВР.

От Федерацията правят оценка извънредно високо този жест на държавното управление за възобновяване на една неправда, само че декларират че няма да се възползват от това предложение. Те считат, че сега е доста по-важно да бъде решен казусът с ниските хонорари на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, които водят до сериозна демотивация на работещите в системата, вършат специалностите „ служител на реда ", „ пожарникар " и „ избавител " неатрактивни и занижават качеството на услугата „ сигурност ", която доставя Министерство на вътрешните работи.

Представителите на СФСМВР декларират, че избират да спрат говоренето през „ билбордове " и медии и биха желали да проведат среща с министър-председателя на Република България, с цел да бъдат решени стабилно проблемите с ниското възнаграждение на работещите и да се обсъдят опциите за правене на тактика за публичен ред и сигурност и реформиране на Министерство на вътрешните работи с небосвод 2030.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР