Синдикална федерация на служителите в МВР няма да приеме предложението

...
Синдикална федерация на служителите в МВР няма да приеме предложението
Коментари Харесай

Синдикатите в МВР спират говоренето с билбордове, искат среща с Борисов

Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи няма да одобри предлагането на кабинета до 15 януари да употребява един от билбордовете, предопределени за европредседателството. Това се споделя в позиция на профсъюза.
От организацията сложиха протестен билборд като форма на митинг против заплатите и изискванията на труд в системата. Въпреки че контрактът за оборудването бил до 15 януари, протестният апел бе свален. От компанията за външна реклама обясниха, че са били подведени и бил нарушен договорът.
Премиерът Борисов се възмути от премахването на билборда и разпореди да се даде на полицейския профсъюз подобен, предопределен за европредседателството.
От профсъюза обявиха, че правят оценка предлагането, само че няма да се възползват от него.
Те считат, че сега е доста по-важно да бъде решен казусът с ниските хонорари на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, които водят до сериозна демотивация на работещите в системата, вършат специалностите „ служител на реда “, „ пожарникар “ и „ избавител “ неатрактивни и занижават качеството на услугата „ сигурност “, която доставя Министерство на вътрешните работи.
Представителите на синдиката декларират, че избират да спрат говоренето през билбордове и медии и биха желали да проведат среща с министър-председателя, с цел да бъдат решени стабилно проблемите с ниското възнаграждение на работещите и да се обсъдят опциите за правене на тактика за публичен ред и сигурност и реформиране на Министерство на вътрешните работи с небосвод 2030.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР