Синът на Рони Бигс разказа как баща му, прочут като

...
Синът на Рони Бигс разказа как баща му, прочут като
Коментари Харесай

Мръсното наследство на влаковия обирджия Рони Бигс

Синът на Рони Бигс описа по какъв начин татко му, фамозен като Големия влаков обирджия, му е оставил единствено " мръсна фамилия и доста обич ", когато е умрял.

48-годишният Майкъл Бигс съобщи, че " татко му липсва всеки ден " близо 10 години откакто нежният Рони умря през 2013 година на 84-годишна възраст. Скандалният бандит е освободен от пандиза в Норич през 2009 година заради влошено здравословно положение. Поредица от инсулти, инфаркти и пневмония го оставят в инвалидна количка, без да може да приказва.

Но той с наслада съобщи, че желае да се наслаждения на " последната глава " от живота си, откакто е прекарал повече от 30 години в бягство поради обира от 8 август 1963 година Сега, на 60-годишнината от обира, Майкъл споделя: " Когато татко ми умря, чух нещо, което в никакъв случай няма да не помни и което доста ми оказа помощ. Болката в никакъв случай не понижава, просто свикваш с нея.

" Сега към момента изпитвам същата болежка, както в деня, в който го изгубих. Същото е и за всеки, който губи непосредствен човек. Няма ден, в който той да не ми липсва като вманиачен. Спомените са всичко, което имам. Баща ми не ми остави никакви пари, единственото, което получих, беше мръсна фамилия и доста обич. Това е, което в този момент нося със себе си. "

Today marks the 60th anniversary of the Great Train Robbery that took place on 8 August 1963. It would also have been Ronald Biggs' 94th birthday
— Ronald Biggs (@RonnieBiggsNews)
Рони е вкаран в пандиза за 30 години за подробно планувания грабеж, само че единствено след 15 месеца съумява да избяга през стената на пандиза Уондсуърт. Той бяга първо в Белгия, а по-късно във Франция, където се подлага на пластична интервенция и се снабдява с подправен паспорт.

След престой в Австралия той отпътува за Панама, а по-късно за Бразилия, като най-после се открива в Рио де Жанейро през 1970 година, с цел да живее " на високи обороти ". Известен е с това, че пие коктейли с облечени в бикини бразилски девойки и постоянно се хвали с бягството си.

Рони прекарва 27 години в Бразилия, до момента в който най-сетне се завръща в Обединеното кралство на 71-годишна възраст през май 2001 година и незабавно е задържан и изпратен в пандиза Белмарш. Освободен е два дни преди 80-ия си рожден ден и умира четири години по-късно.

Майкъл сподели: " Въпреки че беше доста болен, когато го освободиха, мозъкът му беше изострен както постоянно. Тялото му беше изцяло опустошено от живота, само че мозъкът му беше доста изострен. Той прекарваше дните си в гледане на телевизия, тъй че беше Мистър Текущи въпроси.

" Беше мъчно, когато трябваше да разгадавам всичко на неговата дъска за правопис, само че имахме доста време за качествено превозване. Като цяло беше отлично, че той прекара последните четири години като свободен човек, което и искаше. "

Бигс е бил един от членовете на бандата, която е отмъкнала нощен пощенски трен от Глазгоу за Лондон, пренасящ използвани банкноти, и е избягала с 2,6 милиона паунда, което се счита, че е към 50 милиона паунда в днешни пари. След като сполучливо направили кражбата, грабителите се скрили в една плантация и употребявали добитите банкноти, с цел да играят игра на Монополи. Но това се оказало крахът на бандата.

Born on this day in 1929: criminal Ronnie Biggs, who helped plan and carry out the Great Train Robbery of 1963. He subsequently became notorious for his escape from prison in 1965 and living as a fugitive for 36 years.
— Alan Jepson (@AlanJepson4)
Когато полицията разкрила скривалището, намерила играта, покрита с пръстови отпечатъци, което в последна сметка довело до ареста им. Бигс, бивш малък шарлатанин, който прекарва единствено две години в RAF, преди да бъде изхвърлен, се трансформира в антигерой, който демонстрира два пръста на английските управляващи, неспособни да го екстрадират от Южна Америка.

За мнозина обаче той е член на жестока тайфа, която убива почтения ватман Джак Милс и го оставя мъртъв, а по-късно се възползва от известността си. Той пееше със " Секс пистълс ", беше забелязан на стартовата решетка на Гран при и видимо се подиграваше на английската полиция от жилището си на брега на морето.

Бигс се развежда с първата си брачна половинка Чармиан Пауъл през 1974 година, откакто се среща със стриптизьорката Раймунда де Кастро, бразилската майка на Майкъл, с цел да избегне екстрадиция. По време на бягството си Бигс е похитен от някогашни наемници на SAS от Лондон.

На 16 март 1981 година той е похитен от ресторант в Рио де Жанейро и контрабандно вкаран в Барбадос. Въпреки опитите да бъде екстрадиран назад в Обединеното кралство, управляващите приключват делото и той е върнат назад в Бразилия.

Майкъл - тогава момче с бебешко лице - насочва прочувствен ефирен апел за безвредното си завръщане и това го изстрелва в кариерата на поп звезда . Бразилската компания CBS Records го наема да се причисли към бойбанда, наречена The Magic Balloon Gang, която процъфтява в продължение на шест години от 1981 година насам. Общо продават 30 милиона плочи. Майкъл, който в този момент работи в горското стопанство и живее в североизточна Бразилия, към момента се радва на статут на звезда с телевизионно предаване, отдадено на музиката.

Той споделя: " Животът ми беше вкаран в медиите още от деня на раждането ми. Баща ми беше обирджия на влакове, майка ми беше стриптизьорка, кръстникът ми беше измамник, а кръстницата ми беше порноактриса. Какъв страховит старт в живота. "

През 1964 година седем от грабителите, взели участие в обира на влака край Лейтън Бъзърд, Бъкс, получават едни от най-дългите присъди в актуалната английска престъпна история по това време. Г-н арбитър Едмънд Дейвис съобщи, че би било позитивно зло, в случай че се прояви благосклонност.

August 8th 1963 The Great Train Robbery, in which over £2.5 million was stolen, took place near,. The day of the train robbery also happened to be the 34th birthday of Ronnie Biggs, one of the robbers.
— Garry Pickles
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР