Синан Оган, националистът от Алианса АТА, който завърши на трето

...
Синан Оган, националистът от Алианса АТА, който завърши на трето
Коментари Харесай

Третият на президентските избори в Турция подкрепи Ердоган

Синан Оган, националистът от Алианса АТА, който приключи на трето място на президентските избори в Турция, обяви през днешния ден, че ще поддържа настоящия държавен глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган на втория тур на изборите на 28 май, съобщи Българска телеграфна агенция.

На 14 май Оган получи 5,17% от гласовете, или към 2,9 млн. гласа, а малко не доближи на Ердоган за победа - 49,24% против 46,07% на претендента на Националния алианс Кемал Кълъчдароглу.

Оган, който приказва пред турски медии през днешния ден, прикани поддръжниците си да гласоподават за Ердоган:

" За втория тур на изборите разгласявам, че ще поддържа претендента за президент на Републиканския алианс Реджеп Тайип Ердоган ", сподели Оган, представен от държавната телевизия ТРТ. " Това е вярното решение за нашата страна и нация. "

Той за малко преговаряше и с сегашния президент, и с претендента на опозицията Кемал Калъчдароглу. Ултранационалистът сложи редица условия на преобладаващо лявото обединяване на турската съпротива, което не съумя да надделее нито в Народното събрание, нито на вота за президент. Причината - доста от крайните националисти са срещу Ердоган.

Ако Калъчдароглу бе убедил Оган, това щеше да му даде някакъв късмет, в случай че се съди по резултатите от първия избор - под 5% преднина за сегашния президент. Това решение обаче на процедура подсигурява успеха на сегашния президент на втория тур идната неделя.

Снощи един от функционерите на Алианса АТА Ведждет Йоз пък приканва поддръжниците си да гласоподават за претендента на обединената съпротива Кемал Калъчдароглу.

Той обещава да върне Турция назад към парламентаризма и да усъвършенства обстановката с стопанската система, която продължава постепенния си срив. Ердоган пък дава обещание непоклатимост.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР