Симптомите на инфекция с нови щамове коронавирус могат лесно да

...
Симптомите на инфекция с нови щамове коронавирус могат лесно да
Коментари Харесай

COVID-19: Кога трябва да потърсим спешно лекар?

Симптомите на зараза с нови варианти ковид могат елементарно да бъдат комплицирани с признаци на Тежък изострен респираторен синдром (ТОРС), само че се разграничават по обстоятелството, че честотата на дишане може да покаже очевиден проблем с белите дробове .

Колко вдишвания в минута са причина да се обадите на доктор ? Отговорите от имунологът-алерголог Владимир Болибок.

Загубата на подушване от дълго време се счита за най-честия признак на COVID-19. Когато той се появи, хората незабавно отиват на доктор и стартират лекуването в точния момент, споделя Болибок. Въпреки това, с разпространяването на нови варианти на ковид, пациентите са по-малко склонни да се оплакват от нарушено подушване. Други признаци на COVID-19, като кашлица и тресчица, се разграничават малко от признаците на елементарна ТОРС.

Промяната в картината на болестта, породена от еволюцията на вируса, доста усложнява диагнозата .
" Няма избрани признаци, които са били да вземем за пример при " алфа " варианта (така наречения английски вариант на ковид - бел. ред.). Преди година имахме изразен признак - загуба на подушване, само че в този момент е по -рядко срещано ", показва медикът.

Според него наблюдението на честотата на дишане ще помогне за идентифициране на увреждане на белите дробове . Преди да направи тест за COVID-19 или да бъде прегледан в клиника, човек може самичък да открие казуса единствено по този метод, сподели лекарят.



" Най -важното нещо, на което би трябвало да обърнете внимание, е в случай че човек стартира да се задушава. Ако се появи зной, това е най -опасният признак . Просто би трябвало да запомните, че в случай че човек няма проблеми, честотата му на дишане не би трябвало да надвишава 20 вдишвания за 60 секунди . Ако човек седи умерено, само че диша по -често, това значи, че нещо не е наред с дробовете му “, изясни Владимир Болибок.

Ако човек е неподвижен и дишането му е повече от 20 вдишвания в минута, е належащо незабавно да се потърси здравна помощ , заключи лекарят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР