Симона Халеп несъмнено е сред малкото тенисистки, които имаха своя

...
Симона Халеп несъмнено е сред малкото тенисистки, които имаха своя
Коментари Харесай

Край на 2-годишното чакане: Халеп спря устрема на Хадад Мая и е шампионка в Торонто!

Симона Халеп безспорно е измежду дребното тенисистки, които имаха своя звезден момент в ерата на сестрите Уилямс, откакто румънката победи на два пъти в Големия шлем и доближи върха в международната класация. Бъдещото обаче надалеч не се оказа благосклонно към някогашната номер едно и тя неколкократно страдаше от травми, само че сега очевидно е загърбила това си злополучно задължение и се радва на непрекъснато усъвършенстване в представянето си под управителната ръка на вероятно най-авторитетния тенис треньор - Патрик Муратоглу.

Сътрудничеството посред им даде своите плодове още по време на тревния сезон, когато шампионката от Шлема доближи полуфинал на Уимбълдън, който загуби от бъдещата победителка Елена Рибакина, само че в този момент, единствено месец по-късно, тя придвижи мощната си игра и на твърдите кортове оттатък Атлантическия океан. Бившата първа ракета на света несъмнено в хода на отминаващата седмица подсети за славните си дни, достигайки финала на WTA-1000 шампионата в Торонто, където към този момент е вдигала купата на два пъти в кариерата си, а през днешния ден в опит да направи хеттрик от оценки в канадския град срещна дебютантката на сходно равнище и определяна за сензацията на годината Беатрис Хадад Мая.

Сблъсъкът представляваше същинска приятност за окото, като имахме опцията да се насладим на високотемпови замени от главната линия, а в допълнение обратите и интригата съпътстваха дуела от самото начало. Халеп излезе в ролята на своебразен любимец, което бе подбудено от двата ѝ трофея на шампионата в предишното, и съумя да затвърди предварителните убеждения, като чрез големия си опит на огромната сцена пречупи бразилката в основните моменти и след трагичен свършек на трисетовата борба в Торонто с 6:3 2:6 6:3, за 2 часа и 18 минути на корта, то някогашната номер едно победи с третата си купа от Канадския Мастърс и общо девета на равнище,,WTA-1000 ", а позитивите за нея не стопират и от на следващия ден се завръща в топ на 10 света.

Хадад Мая още на старта показва мощните черти в играта си и се възползва по отличен метод от неувереното начало на някогашната шампионка, с цел да си обезпечи ранен задатък от 3:0. Румънката не се нуждаеше от доста време, преди да повиши качеството на ударите си от форхенд и скоро оправдава неточностите си, възстановявайки равенството. Халеп от този миг нататък необезпокоявано пое самодейността и наложи цялостната си доминация на корта, като се трансформира в,,стена " на главната линия, с цел да усили поредицата си до шест поредни гейма, с което откри сметката си във финала и бе единствено на сет разстояние от купата.

What a FIGHTER!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР