Симфоничният оркестър в Сливен може да приеме в състава си

...
Симфоничният оркестър в Сливен може да приеме в състава си
Коментари Харесай

Симфоничен оркестър - Сливен е готов да приеме украински музиканти

Симфоничният оркестър в Сливен може да одобри в състава си украински музиканти, в случай че има искащи, разгласи шефът на музикалния състав Кремена Оксенкруг при представянето на гостуващите солисти за идния концерт на следващия ден по план „ Млада Европа " в зала „ Сливен ".

Солисти ще бъдат 18-годишната цигуларка Лора Маркова и завършващият Кралската консерватория в Белгия флейтистът Аарон Леунг, диригент Цанислав Петков. 

На концерта в четвъртък са поканени няколко фамилии бежанци от Украйна, които са настанени в частни домове в Сливен, сподели Кремена Оксенкруг: 

" На мен ми приказва за едни хора, които имат потребност по този метод да си издигнат духа и ние на драго сърце ще ги чакаме на следващия ден вечер. "  

По план „ Млада Европа " се планува Симфоничният оркестър да кани на сливенска сцена проспериращи млади музиканти освен от Европа, само че и от Русия. 

" Музиката си остава една неутрална почва, където ние сме длъжни да се ръководим първо от качеството, от артистичната стойност и от нищо друго. "  

Кремена Оксенкруг сподели още, че няма да бъдат сваляни съветски композитори от програмата на оркестъра, а ще се търси сплотяващият смисъл на музиката. 

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР