Силно ускорение, ревящи двигатели: Берлин иска да се бори с

...
Силно ускорение, ревящи двигатели: Берлин иска да се бори с
Коментари Харесай

В Германия: Звукови радари ще засичат твърде шумни автомобили

Силно ускоряване, ревящи мотори: Берлин желае да се бори с несъразмерния звук, който някои коли подвигат. Иновативното решение, заето от Франция, е звуков радар за високи децибели. Как работи? Разказва " ".

Всеки, чиято кола е прекомерно шумна при придвижване, може да се усеща готин за малко, само че за близките този звук е източник на стрес. Това нормално остава безнаказано. Сега обаче това може да се промени - в Берлин към този момент е конфигуриран първия в Германия звуков радар за високи децибели, оповестява АРД.

Наказания мъчно може да има

Новият звуков радар към момента е единствено първообраз. В него има вградени четири микрофона и широкоъгълна камера. Властите оповестяват, че към този момент устройството регистрира единствено източника на прекалено високите децибели, а данните за притежателя на автомобила или водача не се записват. Това значи, че санкции няма по какъв начин да се постановат, изяснява АРД.

За момента във фокуса са научните проучвания, изяснява сенаторът по транспортните въпроси на Берлин Маня Шрайнер. Устройството няма мълния като камерите за превишена скорост. " Искахме да избегнем този миг. Според нас това единствено налива масло в огъня и подхранва егото на нарушителите ", изяснява Шрайнер, представена от германската-обществено правна медия.

 Страни от Европейски Съюз подлагат на критика Страни от Европейски Съюз подлагат на критика " дискриминационно " предложение на Брюксел за възрастните водачи

Остава да се изчистят и някои правни проблеми - да вземем за пример дали един автомобил е прекомерно гръмък, тъй като е бил модифициран или просто има някакъв проблем. В последна сметка данните, събрани от звуковия радар, би трябвало да бъдат ясни и съответни, с цел да може в бъдеще да се постановат санкции, споделя Шрайнер.

" Хидра " - чартърен от Франция

Новата технология в действителност идва от Франция, където ѝ е обещано името " Хидра " - Берлин я употребява чартърен от прилежащата страна. В Париж звуковият радар е тестван на разнообразни места, написа АРД. Възможно е скоро звуковите радари да се трансфорат в наклонност - във Англия също се тестват сходни.

Според новия устав за превоза в Берлин несъразмерния звук от коли предстои на 100 евро санкция. Конкретика обаче към този момент липсва, отбелязва немската обществено-правна медия. За да могат водачите да бъдат наказвани за тези нарушавания, е належащо да се създаде правна рамка.

Германската автомобилна асоциация подлага на критика концепцията

В същото време Германската автомобилна асоциация не е изключително разчувствана от новата концепция. Според транспортния шеф на асоциацията звуковите радари за високи децибели няма да са изключително ефикасни в наказването на нарушителите. Освен всичко останало, бързо се популяризира и информацията къде са сложени тези устройства, тъй че казусът просто се измести, вместо да се позволи, написа АРД.

Според автомобилната асоциация решението е в засилено полицейско наличие, с цел да се санкционират умишлените нарушавания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР