Държавата преведе обещаните пари по сметката на Специализираната болница за

...
Държавата преведе обещаните пари по сметката на Специализираната болница за
Коментари Харесай

Болницата в Котел е спасена, получи пари от държавата

Държавата преведе обещаните пари по сметката на Специализираната болница за рехабилитация в Котел.  Служителите ще получат своите невзети заплати от 2021 година насам.

Това заяви във Facebook профила си кметът на Котел – Коста Каранашев. Той уточни, че това е най-голямата морална борба, която в миналото му се е налагала да води.

 След репортажи по bTV: Финансовото министерство отпусна 750 000 лева за болничното заведение в Котел България 1 мин. След репортажи по bTV: Финансовото министерство отпусна 750 000 лева за болничното заведение в Котел  Болница за рехабилитация с инсталация за 1 млн. лева може да затвори България 2 мин. Болница за рехабилитация с инсталация за 1 млн. лева може да затвори  Отчаяние и сметки за заплащане: Болницата в Котел по този начин и не получи обещания заем от Министерство на здравеопазването Тази сутрин 2 мин. Отчаяние и сметки за заплащане: Болницата в Котел по този начин и не получи обещания заем от Министерство на здравеопазването  След репортаж на bTV: Болницата в Котел няма да бъде закрита, а шефът е освободен България 2 мин. След репортаж на bTV: Болницата в Котел няма да бъде закрита, а шефът е освободен  След репортажи по bTV: Финансовото министерство отпусна 750 000 лева за болничното заведение в Котел България 1 мин. След репортажи по bTV: Финансовото министерство отпусна 750 000 лева за болничното заведение в Котел  Болница за рехабилитация с инсталация за 1 млн. лева може да затвори България 2 мин. Болница за рехабилитация с инсталация за 1 млн. лева може да затвори  Отчаяние и сметки за заплащане: Болницата в Котел по този начин и не получи обещания заем от Министерство на здравеопазването Тази сутрин 2 мин. Отчаяние и сметки за заплащане: Болницата в Котел по този начин и не получи обещания заем от Министерство на здравеопазването  След репортаж на bTV: Болницата в Котел няма да бъде закрита, а шефът е освободен България 2 мин. След репортаж на bTV: Болницата в Котел няма да бъде закрита, а шефът е освободен

В началото на април стана ясно, че Министерството на финансите отпуска 750 000 лв. помощ за болничното заведение за рехабилитация в Котел. Срокът за възобновяване на средствата е до 31 юли 2027 година

През април тази година Министерството на финансите утвърди финансовата аргументация на Министерството на здравеопазването за даване на безлихвена възмездна финансова помощ в размер на 750 хиляди лева на болничното заведение в Котел. 

В серия репортажи по bTV разказахме, че болничното заведение в Котел е пред затваряне, тъй като не е получила обещания лихвен заем. Болницата има задължения от близо 800 000 лв., измежду които за сметки за ток и консумативи, а чиновниците не са взимали заплати от съвсем една година. Там се лекуват деца и възрастни с увреждания от цялата страна.

На 1 юни предходната година краткотрайно бе прекратен приемът на пациенти в болничното заведение заради неспособност за даване на медицинските услуги по отношение на овакантяване на служащи и чиновници, написа Българска телеграфна агенция.

Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев освободи доктор Влахов и назначи инспекция на лечебното заведение. От Министерството на здравеопазването през юли 2023 година оповестиха, че се търсят законосъобразни благоприятни условия за стабилизиране на болничното заведение.

През 2013 година детското поделение за рехабилитация в Специализираната болница в Котел бе актуализирано със средства от акцията „ Българската Коледа “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР