Френският президент Еманюел Макрон отново не изключи възможността западни войски

...
Френският президент Еманюел Макрон отново не изключи възможността западни войски
Коментари Харесай

Макрон: Възможно е да изпратим войски в Украйна, ако руснаците пробият фронтовата линия

Френският президент Еманюел Макрон още веднъж не изключи опцията западни войски да бъдат изпратени в Украйна. В изявление, оповестено през днешния ден от английското издание „ Икономист “, той споделя:

„ Трябва да зададем (този) въпрос “, в случай че Москва пробие фронтовите линии и Киев изиска това, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Ако руснаците пробият фронтовите линии и има искане от Украйна – което не е казусът през днешния ден – би трябвало законно да си зададем въпроса “, показва френският президент пред английския седмичник. Да го изключим априори значи да не сме си взели поука от последните две години, когато страните от НАТО в началото изключваха изпращането на танкове и самолети в Украйна, преди най-сетне да трансформират решението си, добави френският водач.

Френският държавен глава провокира дискусия в края на февруари, когато съобщи, че изпращането на западни войски в Украйна не трябва да се изключва в бъдеще. Той изясни, че желанието му е да има " стратегическа двоякост " в отговора на Европа на съветското навлизане в Украйна.

Въпреки това множеството европейски страни, както и Съединени американски щати, ясно се дистанцираха от мненията му, въпреки че някои от тях след това направиха изявления в същия дух.

" Както споделих, не изключвам нищо, тъй като пред нас има човек, който не изключва нищо ", удостовери той пред " Икономист ", визирайки съветския президент Владимир Путин. " Вероятно сме били прекомерно неуверени при формулирането на границите на нашите дейности по отношение на някой, който към този момент няма такива и който е агресор ", продължи той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР