Силно търсене на кадри за позиции в областта на изкуствения

...
Силно търсене на кадри за позиции в областта на изкуствения
Коментари Харесай

6-те най-високоплатени технологични професии за 2023 година

Силно търсене на фрагменти за позиции в региона на изкуствения разсъдък, киберсигурността и изчислителните облаци

Емил Василев преди 48 секунди 1 Сподели

Най-четени

ХардуерЕмил Василев - 18:00 | 10.07.2023

Xiaomi показа 55-инчов 4K смарт тв приемник с цена от 200 $

IT НовиниЕмил Василев - 8:40 | 11.07.2023

Илън Мъск съди адвокатската адвокатска фирма, която го принуди да купи Twitter и предложи на Марк Зукърбърг „ да си ги мерят “

IT НовиниДаниел Десподов - 17:17 | 10.07.2023

Представиха нова CRISPR терапия, която блокира развиването на всички типове рак

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Въпреки неотдавнашните съкращения, които засегнаха личния състав на стотици софтуерни компании, в това число колосите в сектора Microsoft, Alphabet и Meta, статистическите данни към момента демонстрират, че бъдещето на работещите в тази промишленост остава ярко. Изследване на Gartner демонстрира, че търсенето продължава да надвишава предлагането за доста софтуерни позиции, а световните разноски за ИТ се чака да набъбнат с над 2% до началото на идната година.

Хората с опит в региона на изкуствения разсъдък, киберсигурността и изчислителните облаци са в по-силна позиция да желаят по-високи заплати. В рамките на тези специалности търсенето на фрагменти продължава да пораства.

Експерти по блокчейн

Инженерите, работещи в региона на блокчейн могат да чакат стартова годишна заплата от 150 000 $. Продължаващите вложения в бранша от страна на вложителите в рискови капитали и възходящото приемане на блокчейн решения за разплащания подсигуряват предстоящ напредък в този бранш.

Размерът на международния пазар на блокчейн технологиите се прави оценка на 10,02 милиарда $ през 2022 година и се чака да нараства с смесен годишен ритъм на напредък от 87,7% от тази до 2030 година.

Експерти по изкуствен интелект

През 2020 година в региона на изкуствения разсъдък бяха основани над 80 милиона работни места, а последващите отчети на Gartner демонстрират, че търсенето на хора с умения в региона не се забавя, като разноските в тази област се чака да набъбнат с 21% на годишна база.

Интересно е, че търсенето на хора с положителни умения в региона на ИИ е най-голямо в нетехнологичните браншове, защото фирмите се надпреварват да дават най-хубавите услуги на своите клиенти.

Софтуерни инженери

Търсенето на софтуерни инженери се чака да нарасне с 21% до 2028 година съгласно Бюрото за трудова статистика на Съединени американски щати, защото търсенето на онлайн решения нараства, а операционните системи, приложенията и платформите би трябвало да станат по-интелигентни, по-бързи и по-интуитивни.

Софтуерните инженери с опит в търговията на дребно, селското стопанство и производството са най-търсени, защото тези браншове се надпреварват да бъдат в крайник с разрастващите се пазари и непрекъснато изменящите се технологии.

ИТ мениджъри

Да притежавате механически умения е едно, а да ръководите и мотивирате екип от механически специалисти в изискванията на неустойчив пазар – напълно друго. В резултат на това търсенето на ИТ мениджъри, изключително на такива, които имат опит в региона на финансовите технологии, стартъпите и изкуствения разсъдък продължава да пораства.

Инженери по киберсигурност

Тъй като предприятията и обособените хора възприемат технологиите във от ден на ден области на живота си, нуждата от киберсигурност нараства експоненциално като заетостта в бранша ще нарасне с 31% до 2029 година, а US News & World Report оповестява, че междинните заплати в бранша стартират от 100 000 $ годишно.

Облачни архитекти

Тъй като от ден на ден компании и организации осъзнават изгодите от изчислителните облаци, нараства търсенето на експерти, които могат да основават програмен продукт, допускащ на предприятията да трансферират данните си в облак. Поради това хората с опит в проектирането, създаването и внедряването на решения за калкулации в облак са доста търсени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР