Силният трус с магнитуд 7,0, който разтърси Аляска, е нанесъл

...
Силният трус с магнитуд 7,0, който разтърси Аляска, е нанесъл
Коментари Харесай

Хиляди без ток в Аляска, разрушени пътища след мощен трус

Силният трус с магнитуд 7,0, който раздруса Аляска, е нанесъл съществени вреди на пътища и друга инфраструктура. Епицентърът на земетресението е бил на 13 км северозападно от най-големия град на щата, Анкъридж, и на дълбочина към 43 км, заяви Геофизическият институт на Съединени американски щати, осведоми Българска телеграфна агенция. 

Няма данни за починали или съществено потърпевши в Анкъридж, който е с население към 300 000 души.

Сенатор Лиса Мъркауски съобщи, че земетресението е засегнало главните пътища в региона. Общинското електроразпределително сдружение на Аляска прецизира, че сред 7000 и 10 000 от клиентите му са без електричество.

Път, който води до интернационалното летище на Анкъридж отчасти се е срутил. Самото летище за малко бе затворено, само че към този момент е възобновило работа. Железопътният превоз обаче е спрян.

Губернаторът на Аляска Бил Уокър разгласи изключително състояние и заяви, че е в директен контакт с Белия дом. Президентът Доналд Тръмп изрази в Туитър поддръжката си за жителите на Аляска и даде обещание, че федералното държавно управление " няма да пести средства " за справяне с последствията от земетресението.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР