Силните валежи от сняг в части от Австрия и в

...
Силните валежи от сняг в части от Австрия и в
Коментари Харесай

Европа остава в плен на сурова зима, жертвите на лошото време са поне 15

Силните превалявания от сняг в елементи от Австрия и в Южна Германия не престават. Много места остават откъснати от света. Лошото време се чака да продължи до на следващия ден сутринта, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Австрийската полиция заяви през днешния ден, че 16-годишно момче от Австралия е починало при лавина в курорта Санкт Антон ам Арлберг, до момента в който било на ски със фамилията си. С него жертвите на неприятното време в Европа от предходната седмица до момента стават минимум 15.

Заради снега беше спряно придвижването по няколко жп линии в Алпите, а камиони и коли останаха блокирани с часове тази нощ на автомагистрала в Югозападна Германия. Полицията заяви, че проблемите са се задълбочили поради товарни камиони, блокирали придвижването по 35-километрова права от пътя, показва ДПА. Полиция, незабавни екипи и доброволци са се погрижили за възобновяване на реда, раздали са одеяла и храна на блокираните хора. В някои региони на провинция Бавария учебните заведения са затворени.

Според ДПА немската метеорологична работа предвижда съвсем непрекъснати снеговалежи доникъде на идната седмица.

Девет хиляди семейства, бизнес консуматори и ведомства са останали без ток в Чехия поради падналия сняг, прекъснал електропроводи, съобщи ТАСС, като се базира на националната електрическа компания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР