Силните снеговалежи блокираха близо 13 000 туристи в швейцарските Алпи.

...
Силните снеговалежи блокираха близо 13 000 туристи в швейцарските Алпи.
Коментари Харесай

Снегът блокира 13 000 туристи в…

Силните снеговалежи блокираха близо 13 000 туристи в швейцарските Алпи. Един от най-известните ски курорти в страната – Цермат, е откъснат от света, оповестява BBC.

Пътят до него е затворен повече от 24 часа. Влаковете също са спрени. Според управата в града идването и заминаването не са вероятни сега, има възможност и от спирания на електрозахранването.

По въздушния мост могат да бъдат извозени по към 100 души на час, според от метеорологичните условия.

От курорта се извеждат само туристи, които категорично са поискали, сподели представител на локалните управляващи и посочи, че това не е публична евакуация. Булдозери се употребяват за превъзмогване на преспите, с цел да може пътищата да бъдат обработени със сол, а локален хотелиер сподели, че за разчистването на снега се употребяват даже следени детонации.

Свличането на скали и заплахата от лавини провокираха затварянето на няколко пътища в кантон Вале. Във френските Алпи пък за 24 часа паднаха сред 40 и 90 сантиметра сняг. Според френските синоптици сходни снеговалежи се случват един път на три десетилетия.

Положението е тежко и в италианската част на планината – Червиния и Сестриере, също са затрупани. Там също сега се намират хиляди почиващи, отишли да карат ски.В курорта в кантон Вале има към 13 000 туристи. Пътят до там е затворен от през вчерашния ден сутринта. Влаковете са спрени от нощес и на процедура никой не може да влезе или излезе от курорта.

Заради голямото количество насъбран сняг туристите нямат опция да карат ски, нито да се разхождат, спрени са и лифтовете. Затова швейцарските управляващи изпратиха хеликоптери да превозят част от туристите до близко село.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР