Силни експлозии са били чути в Киев и тази сутрин,

...
Силни експлозии са били чути в Киев и тази сутрин,
Коментари Харесай

137 загинали украинци от началото на руската офанзива - нови силни експлозии в Киев

Силни детонации са били чути в Киев и тази заран, заяви Франс прес. Украински граничен пост в Запорожка област е станал обект на ракетен удар, има жертви, заяви службата за гранична защита на Украйна, представена от Ройтерс. Военно летище край столицата е било обект на офанзива от съветски хеликоптери.

137 украинци са починали от началото на съветската атака, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски.

По думите му Москва не поразява единствено военни цели, само че и цивилни обекти. Лидерите на Европейския съюз реализираха кардинално единодушие за въвеждането на нови стопански наказания против Русия. По-рано това направиха и Съединените щати.

Володимир Зеленски подписа декрет за всеобща готовност в Украйна. Мярката ще бъде в действие 90 дни и цели противопоставяне на съветската атака против страната. Снощи украинският президент още веднъж се обърна към сънародниците си във видеообръщение.

" Момичета и момчета - наши бранители. Вие брилянтно защитихте нашата страна против една от най-могъщите страни в света. Русия нападна цялата ни територия. За страдание към този момент загубихме 137 наши герои, наши съграждани. Десет от тях са офицери. 316 са ранени ", съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Той заяви, че всички украински граничари на остров Змийний в Одеска област са били убити през вчерашния ден. По-рано украинската работа за гранична защита съобщи, че съветските сили са открили надзор над острова.

Президентът на Украйна разгласи, че остава в столицата Киев и фамилията му също е в Украйна. Той предизвести сънародниците си, че има информация, че противникови групи за бойкот са влезнали в Киев. Русия желае да блокира Киев и да сътвори наземен кулоар с Крим и Приднестровието, съобщи украинската войска.

Според Съединени американски щати съветските сили напредват към украинската столица и още съветски бойци не престават да навлизат в Украйна. Владимир Путин се пробва да смъкна украинското държавно управление, съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкен.

" Това, което знаем е, че част от съветския проект е бил да изложи Киев на заплаха. Виждаме сили да нахлуват от север, от изток и от юг и всичко това е част от проекта за който предупреждавахме света през последните седмици ", добави държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Франция ще форсира разполагането на свои бойци в Румъния, съобщи френският президент Еманюел Макрон след изключителна среща на водачите на Европейския съюз в Брюксел, отдадена на украинската рецесия.

Макрон е провел телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин пред който е настоял Москва неотложно да приключи военната атака в Украйна. Според Макрон е потребно да бъде оставена отворена вратата на разговора с Кремъл.

Източник БНТ
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР