Силната връзка между държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и

...
Силната връзка между държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и
Коментари Харесай

Какво стои зад силната връзка на Блинкен с Израел?

Силната връзка сред държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и Израел се дължи на еврейското му завещание, дипломатическата история на фамилията му, богатия му външнополитически опит и околните му връзки с президента Джо Байдън, написа „ А Нюз “, разказвайки неговата история и връзката му с Израел.

Антъни Блинкен е роден на 16 април 1962 година в Йонкърс, Ню Йорк, в фамилията на евреите Джудит (Фром) и Доналд М. Блинкен, който по-късно е бил дипломат на Съединени американски щати в Унгария.

По време на юношеството си Блинкен се колебае сред изкуството и политиката. Учи в Харвардския университет, където редактира ежедневния студентски вестник и е съредактор на седмичното списание за изкуство.

Докато работи за Harvard Crimson, Блинкен написа няколко публикации за Израел. Когато стартира Първата ливанска война, Блинкен написа колонка, озаглавена " Ливан и обстоятелствата ", в която подлага на критика част от пресата за това, че " антиизраелската изразителност става отровна, изпълнена с ненавист ". Той споделя, че сравнението на " Вилидж войс " на Израел с нацистите е " извънредно неправилно и отблъскващо ".

Баба му и дядо му по майчина линия са маджарски евреи. Чичото на Блинкен, Алън Блинкен, е бил дипломат на Съединени американски щати в Белгия.

Дядо му по бащина линия, Морис Хенри Блинкен, е ранен покровител на Израел, който изследва икономическата му жизненост, а прародител му е Меир Блинкен, публицист на идиш (германски език, на който приказват към четири милиона евреи ашкенази по целия свят – бел. ред.).

По време на войната сред Израел и Газа през 2014 година Блинкен работи с Байдън по настояванията за американски средства за попълване на израелския боеприпас от ракети-прехващачи " Железен купол ".

Блинкен беше външнополитически консултант в президентската акция на Байдън през 2020 година и беше назначен за негов държавен секретар. По време на акцията той се опитваше да увери еврейските групи, че Байдън е мощен покровител на Израел с дълга история на другарство с неговите водачи.

Блинкен съобщи, че Аврановите съглашения са позитивно развиване при администрацията на Тръмп, само че омаловажи смисъла на достижението на някогашния президент. " Знаете, че приказваме за историческо миротворчество, когато тези страни в действителност не бяха във война, а практическата действителност, построена в продължение на доста години, в това число по време на нашата администрация, беше, че връзките им в действителност бяха доста близки ", сподели той.

В разгара на продължаващото преразглеждане от страна на администрацията на Байдън на съглашението за нормализиране на връзките сред Мароко и Израел, подписано по време на предходната администрация, Блинкен твърди, че признаването на суверенитета на Мароко над противоречивата територия Западна Сахара, анексирана от Мароко през 1975 година, няма да бъде анулирано в близко бъдеще.

По време на продължаващата израелско-палестинска война Блинкен показва поддръжка за " правото на Израел да се пази ".

Той упорства, че решението за две страни " остава единственият метод действително да се подсигурява, че Израел е еврейска демократична страна сама по себе си ". Блинкен твърди, че " Байдън не би обвързал военната помощ за Израел с неща като анексиране или други решения на израелското държавно управление, с които може да не сме съгласни "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР