Силна ескплозия разтърси шиитска джамия във втория по големина афганистански

...
Силна ескплозия разтърси шиитска джамия във втория по големина афганистански
Коментари Харесай

Втори атентат срещу шиитска джамия в Афганистан за седмица, има "много" убити и ранени

Силна ескплозия раздруса шиитска джамия във втория по величина афганистански град Кандахар.

Това заяви представител на вътрешното министерство на талибаните, представен от локални и международни медии.

Според Кари Сайед Хости управляващите събират данни за детонацията, станала едвам седмица след гърмежа в джамия, посещавана главно от хазари (шиити), в различен огромен град, Кундуз.

Известно е единствено че има " мнозина убити " - не се появяват публични данни от краткотрайното държавно управление на талибаните на този стадий. Телевизия " Ал Джазира ", която поддържа близки контакти с придвижването (Катар е основен медиатор сред него и Запада), обаче за минимум 16 убити и 32-ма ранени. Анадолската организация цитира източници, отговарящи за сигурността на джамията, с думите, че убитите са минимум 30.

И предходната детонация, в Кундуз, ; близо 100 души бяха убити. За нея отговорност пое " Ислямска страна - провинция Хорасан ", главен зложелател на талибаните, откакто Съединените щати се изтеглиха от Афганистан, а придвижването се върна на власт.

Кандахар, в Южен Афганистан, е специфичен за талибаните - тяхна " духовна татковина ", намираща се в благодатен район. Част от управлението им се намира там, а не в Кабул.

През почивните дни делегация на талибаните се срещна с американски, английски и други представители в катарската столица Доха. Макар съдействието в битката с тероризма да бе оповестено като част от дневния ред (), талибаните отхвърлиха помощ от Съединени американски щати в битката против клона на " Ислямска страна ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР