Силна буря удари столицата. Над София изведнъж се смрачи, а

...
Силна буря удари столицата. Над София изведнъж се смрачи, а
Коментари Харесай

Нов потоп и гръмотевична буря брулят София!

Силна стихия удари столицата. Над София внезапно се смрачи, а от небето се излива проливен дъжд, който наводни улици в центъра.

За бурята синоптици предизвестяват от дни. Кодове за рисково време са оповестени в 19 области в страната.



През нощта в страната навлезе леден атмосферен фронт. Още тогава имаше интензивни краткотрайни превалявания с мощни гръмотевични стихии в Западна България и по-конкретно в планинските региони и крайния Северозапад. Температурите в понеделник ще паднат и оптималните градуси ще доближат 26 и 30.


Синоптици обявиха, че в първия ден на новата седмица времето ще е динамично и неустойчиво. На доста места в западните и централните региони се чакат краткотрайни, само че тук-там интензивни валежи с гръмотевици. Има условия за местни стихии с градушки и мощни пориви напразно. В някои региони на Централна България - в Дунавската низина, Предбалкана и Стара планина ще паднат към и над 30 литра на квадратен метър дъжд за денонощието.



БЛИЦ напомня, че през вчерашния ден също гръмотевична стихия удари София. Любителски фрагменти взривиха мрежата.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР