Силите за сигурност на Ирак обявиха, че са конфискували близо

...
Силите за сигурност на Ирак обявиха, че са конфискували близо
Коментари Харесай

Ирак конфискува един милион хапчета каптагон в столицата

Силите за сигурност на Ирак оповестиха, че са конфискували близо един милион хапчета каптагон, притежавани от " задграничен трафикант ", до момента в който страната се бори с разрастващата се търговия с опиати.

Властите в Ирак - основен канал за амфетаминовия опиат, постоянно афишират сходни интервенции, при които се конфискуват огромни количества каптагон, постоянно идващи от Сирия, с която страната има обща 600-километрова граница.

Според изказването, националните сили за сигурност в Багдад са арестували " задграничен трафикант на опиати " и са иззели огромни количества от опиата, скрити в камион, който той " възнамерявал да закара до северна провинция ".

В изказването не се прецизира националността на обвинения.

На 16 юли Министерството на вътрешните работи заяви за откриването на лаборатория за произвеждане на необичаен каптагон в южната част на страната.

Това беше първото известие от сходен жанр в страната, в която през последните години потреблението на опиати се е нараснало спираловидно, само че в която производството на процедура продължава да не съществува.

Няколко дни по-рано управляващите оповестиха разбиването на " интернационална мрежа за трафик на опиати " и ареста на трима нейни членове.

По време на интервенцията са конфискувани два милиона таблетки каптагон в южната провинция Мутана на границата със Саудитска Арабия.

Правителствата в района неотдавна усилиха напъните си за битка с трафика, откакто богатите на нефт страни от Персийския залив - главните целеви пазари на каптагона - показаха недоволството си от търговията. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР