Силите за бързо реагиране на Литва са поставени в повишена

...
Силите за бързо реагиране на Литва са поставени в повишена
Коментари Харесай

Литва постави силите си за бързо реагиране в повишена готовност


Силите за бързо реагиране на Литва са сложени в нараснала подготвеност, с цел да се предотврати всякаква провокация от страна на Русия. Това разгласи литовският министър на защитата Арвидас Анусаускас, представен от " Ройтерс ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7050
Той добави, че решението е взето, защото съветската военна готовност " също ще се организира покрай нашите граници " - в съветския ексклав Калининград, и Литва " не може просто да гледа ".

Междувременно Латвия съобщи, че ще се съветва със съдружници и сътрудници по отношение на новото развиване на войната в Украйна " и ще разиска вероятни спомагателни ограничения за сигурност в района ".

Латвийският външен министър Ринкевичс също уточни, че от съображения за сигурност Латвия няма да издава филантропични или други визи на съветски жители, които желаят да избегнат мобилизацията, и ще резервира визовите си ограничавания.

По-рано през днешния ден съветският президент Владимир Путин разгласи частична военна готовност в страната.

Той аргументира решението си с претекста, че Москва би трябвало да предприеме нужните стъпки, с цел да отбрани своя суверенитет, защото Западът се стреми да " отслаби " и " унищожи " Русия.

Руският президент упрекна Запада, че е наредил на Украйна да подкопае мирните договаряния с Москва, заявявайки, че Западът няма да бъде удовлетворен от спокойно решение на спора.

Той упрекна Запада в " нуклеарен шантаж " против Русия и предизвести, че Москва също има " разнообразни оръжия за заличаване " и е подготвена да употребява " всички налични средства ", с цел да се отбрани.

Последваха остри реакции от Запада. Редица западни водачи разчетоха хода на съветския президент като симптом за уязвимост и неуспех на проекта на Москва за нашествието в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР