Силите на самопровъзгласилата се и непризната Донецка народна република заявиха

...
Силите на самопровъзгласилата се и непризната Донецка народна република заявиха
Коментари Харесай

Ключов украински град попадна в ръцете на Русия

Силите на самопровъзгласилата се и непризната Донецка национална република обявиха през днешния ден, че са завладяли основния град Лиман, заяви Би Би Си.

С завладяването на Лиман пред силите на сепаратистите се отваря пътят към огромните градове Славянск и Краматорск в Източна Украйна. Очаква се завземането на Лиман да изиграе роля и при по-нататъшните опити за обграждане на Северодонецк и Лисичанск, които са под украински надзор.

Установихме " цялостен надзор " върху " Красни Лиман " (старото наименование на Лиман), заяви в Телеграм генералният щаб на силите за териториална защита на Донецката национална република. Засега съветската войска не е коментирала тази информация. В Източна Украйна не престават да се водят яростни боеве.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани Запада да спре да си играе с Русия и да наложи на Москва по-тежки наказания, които да сложат завършек на " безсмислената война " в Украйна. В обичайното си вечерно послание към украинския народ Зеленски сподели, че Украйна при всички положения ще остане самостоятелна и че в действителност въпросът е каква цена ще запази тя независимостта си. " Украйна постоянно ще бъде самостоятелна страна и няма да бъде пречупена. Единственият въпрос е каква цена ще заплати народът ни за свободата си и каква цена ще заплати Русия за тази безсмислена война против нас ", посочи украинският президент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР