Силен ръст на новите поръчки в очакване на облекчаване на

...
Силен ръст на новите поръчки в очакване на облекчаване на
Коментари Харесай

7-месечен връх на активността в британския сектор на услугите в очакване края на локдаунда



Силен растеж на новите поръчки в очакване на облекчение на локдаунда във Англия провокира доста по-силен отскок на бизнес интензивността на английските компании през март, демонстрират предварителни резултати от ежемесечното изследване на организация IHS Markit.

Индексът PMI, измерващ общата бизнес интензивност в Обединеното кралство, набъбна изненадващо внезапно през март до 7-месечен връх от 56,6 пункта по отношение на 49,6 пункта през февруари до момента в който осредните упования на финансовите пазари бяха за по-скромно покачване към 51,1 пункта.

Доверието измежду английския бизнес беше подсилено от бързото движение на имунизация против Covid-19 в страната, което се оказа и един от факторите за първото повишаване на трудовата претовареност от началото на коронавирусната пандемия.

" Това покачване на общата икономическа интензивност беше подхранвано от повишаване на новите поръчки за първи път от септември 2020 година насам, което участниците в изследването обясниха с възобновяване на продажбите преди предстоящото облекчение на противоепидемичните ограничения, дружно с по-силното доверие на потребителите и скок в търсенето на услуги, свързани с жилищните парцели ", се отбелязва в отчета на IHS Markit.

" Нарастването на бизнес интензивността е надалеч по-силно от упованията и загатва за единствено умерено стесняване на английския Брутният вътрешен продукт през първото тримесечие ", уточни Крис Уилямсън, основен бизнес икономист в IHS Markit.

Британската стопанска система се сви с 10% през 2020 година, отбелязвайки най-драматичен спад от повече от 300 години, а по-рано този месец държавните бюджетни прогнози демонстрираха, че ще отнеме време доникъде на идната година, преди стопанската система на острова да се върне към своето предпандемично равнище.

Проучването на организация Markit евентуално ще ускори увереността измежду членовете на Английската централна банка, че английската стопанска система се намира на пътя на по-бързо възобновяване тази година.

" Обнадеждаващите PMI индикатори за бъдещите упования, за разкриването на работни места и за мощен приток на нови поръчки сочат за постоянен стопански напредък през второто тримесечие, изключително в случай че в допълнение бъдат отстранени ограничаващите противоепидемични ограничения ", означи Уилямсън.

Индексът PMI, оценяващ промишлената интензивност във Англия, набъбна през март до 57,9 пункта от 55,1 пункта през февруари, достигайки най-високо равнище от ноември 2017 година, до момента в който аналогичният показател в сферата н услугите се увеличи до 7-месечен връх от 56,8 пункта по отношение на 49,5 пункта месец по-рано.

" Доставчиците на услуги означиха за съществуването на предварителни резервации от локални консуматори, до момента в който някои производители цитираха съществуването на увеличени поръчки от хотелиерски компании и търговци на дребно ", се показва в отчета на IHS Markit.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР