Силденафил, друго име на Виаграта, може да се окаже сполучливо

...
Силденафил, друго име на Виаграта, може да се окаже сполучливо
Коментари Харесай

Виаграта може да лекува рядко хранително разстройство при кучетата

Силденафил, друго име на Виаграта, може да се окаже успешно лекарство на рядко заболяване, намерено при кучета, наречено мегаезофагус – положение, което кара кучешкия хранопровод да се уголемява и да губи способността си да доставя храна в стомаха.

Кучетата с мегаезофагус постоянно развиват и други болести и доста от тях би трябвало да бъдат умъртвени. Често, до момента в който се хранят, храната се регургитира (неволево връщане на наличието на хранопровода или стомаха назад към устната кухина) и навлиза в белите им дробове, причинявайки аспирационна пневмония. Както се оповестява в American Journal of Veterinary Research, същият принцип, който разрешава на силденафила да лекува еректилна дисфункция, оказва помощ на кучетата.

Лекарството води до разпределяне на гладката мускулатура, позволявайки на долния хранопровод да се отвори и да остави храната да премине, което води до понижаване на регургитацията. Лечението има минимални странични резултати, а лекуваните кучета наддават на тегло през двете седмици пробен банкет на лекарството.

„ Ако погледнете литературата, няма медикаменти, които можем да използваме за лекуване на мегаезофагус. Силденафил е първото, което се насочва към тези механизми и понижава регургитацията, която е доста значимо, тъй като тя в последна сметка убива кучетата “, сподели в изказване водещият създател доктор Джилиан Хейнс от Вашингтонския щатски университет.

„ То отваря долния езофагеален сфинктер за интервал от 20 минути до 1 час, което работи доста добре на кучетата, тъй като желаеме това да става, единствено когато ядат. “

 Dog anatomy lateral skeleton view

В изследването са включени 10 кучета с това положение. Те получават или плацебо (за образуване на контролна група), или силденафил в продължение на две седмици без спиране, по-късно не им е даван нито едното, нито другото в продължение на една седмица и по-късно групите са разменени за идващите две седмици. Собствениците от своя страна имат за задача да наблюдават за епизоди на регургитация.

Рентгеновият разбор на кучетата, които ядат след приемане на лекарството или плацебо, не демонстрира огромна разлика – само че 9 от 10 притежатели оповестяват за понижена регургитация през двете седмици, когато на кученцата е бил даван течен силденафил.

„ Умерено болните кучета, които регургитират постоянно, само че не прекалено, наподобява демонстрират най-драматични резултати. Всъщност предписах силденафил на няколко от тези пациенти след изследването и те към момента го употребяват и през днешния ден.

Кучетата с по-тежки признаци на болестта не се усъвършенстват толкоз доста, защото за тях е по-трудно лекарството да доближи до стомаха… Доста противен параграф 22.

Силденафилът към този момент се предписва на хора и на кучета за лекуване на нараснало кръвно налягане в белите дробове. Като нищо може да се окаже, че има още повече приложения оттатък това и лекуването на мегаезофагус.

„ Много ветеринарни лекари се свързват с нас и питат за това лекарство “, сподели Хейнс. „ Мисля, че силденафила ще промени живота или напряко ще избави живота на доста кучета. Това проучване оказва помощ да се поддържа потреблението му и да се надяваме, че ще насърчи повече хора да го употребяват. “

 + Sildenafil 100 milligram tablets - (prescription in the European Union) - Transgender shows the four-pack of 100 milligrams of tablet - Image 002n) - Transgender zeigt den Vierpack der je 100 Milligramm Tablette - Bild 002

Силденафил 100 мг таблетки

Силденафилът (UK-92,480) е синтезиран от група фармацевтични химици, които работят за Pfizer в изследователския център в Кент, Англия.

Първоначално е проучен за приложимост при хипертония (високо кръвно налягане) и ангина пекторис (симптом на исхемична болест на сърцето). Първите клинични изпитвания са извършени в болница Мористън в Суонзи. Във фаза I клинични тествания под управлението на Иън Остерлох допускат, че лекарството има дребен резултат върху стенокардия, само че може да провокира изразена ерекция на пениса. Затова Pfizer взема решение да го пусне на пазара като препарат за еректилна дисфункция, а не за ангина. И това решение се трансформира в постоянно представен образец за преориентиране на лекарства.

Лекарството е патентовано през 1996 година, утвърдено за приложимост при еректилна дисфункция от Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати на 27 март 1998 година, като става първото орално лечебно средство, утвърдено за лекуване на еректилна дисфункция в Съединените щати, и излиза на пазара по-късно същата година.

Съвсем скоро се трансформира в голям триумф като годишните продажби на Виагра доближават връх през 2008 година – 1,934 милиарда щатски $.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР