Силата на една община се мери с грижата към възрастните,

...
Силата на една община се мери с грижата към възрастните,
Коментари Харесай

Готови сме с решения за социална подкрепа на хората в Сливен

" Силата на една община се мери с грижата към възрастните, слабите и хората в потребност. Българска социалистическа партия сме подготвени с решенията за обществена поддръжка на жителите на Сливен ", съобщи доктор Събина Петканска, втора в листата на " Българска социалистическа партия за България " в Сливен при представянето на стратегия с съответни ограничения за възстановяване на живота в общината. Повече от 20 целта е разписала в работата си в Общинския съвет доктор Петканска. Достъпът до опазване на здравето и грижата за възрастните хора са измежду тях.
Скъсаната връзка сред незабавната и болничната помощ в Сливен е сериозен проблем и той основава усложнения както за жителите, по този начин и безпорядък в системата, акцентира доктор Петканска. По думите й отрасловият зам.-кмет по опазване на здравето е належащо да работи директно с шефа на болничното заведение, с цел да се усъвършенства работата и да не се стига до проблеми, с изчезнали отделения, изчезнали експерти, а общината да не знае, до момента в който жителите й страдат и не получават добра здравна услуга.   
Според доктор Петканска е нужна стройна осведомителна система в бранш " Здравеопазване " - изключително сред персоналните лекари, поликлиниките и компаниите, основаване на методика по квартали, с цел да се организира пълноценно политиката на профилактика.
Тя е безапелационна, че с цел да бъде грижата към възрастните и самотни хора, към хората в потребност съответна, е нужна по-сериозна обществена стратегия. " Нужно е доста увеличение на потенциала на домашния обществен патронаж, както  и на набора от услуги. Служителите на патронажа биха могли да поставят грижи и против възнаграждение за хора, отвън кръга от обществено нуждаещите се. Целта е да бъдат облекчени работещите хора, които нямат задоволително време да се грижат за възрастните си родители, а и по този начин ще се основат нови работни места ", уточни доктор Петканска.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР