Сигурни сме, че винаги сте искали да играете The Elder

...
Сигурни сме, че винаги сте искали да играете The Elder
Коментари Харесай

Мод за Skyrim, изкарващ по $33 хиляди месечно, е обвинен в плагиатство от създателите на друг мод

Сигурни сме, че постоянно сте желали да играете The Elder Scrolls V Skyrim дружно с ваши другари. Един екип от почитатели се пробва да реализира тъкмо това с мода Skyrim Together . Програмистите желаят да пуснат мода още тази година, само че това, което им пречи, е различен екип, правещ различен мод.

Геймърите зад SKSE (Skyrim Script Extender) от години са във омраза със основателите на Skyrim Together. Поводът е назван като кражба на код. От SKSE доближиха до стадий да етикетират лиценза на своя мод с предизвестието: „Поради дълготрайно нарушение на авторските права и цялостен дисреспект на модърския етикет, на Skyrim Online екипа категорично му е неразрешено да употребява тези файлове по каквато и да било начин„.

Не знаем дали в действителност е имало кражба на код, само че кражбата на почитатели е сериозна. Проектът Skyrim Together е един от най-поддържаните в Patreon, събирайки по 33 хиляди $ всеки месец. Във всеки случай SKSE има цялостното право да съди екипа зад Skyrim Together. Все отново те вършат луди пари от плана, основите на който може да са заели от изцяло безвъзмезден артикул.



В отбрана на работата си, представител на Skyrim Together показа в Reddit:

„Ние си имаме нашите несъгласия с хората от SKSE от дълго време, пробвах се да се свържа с тях, само че не ми дадоха отговор, заради което спряхме да употребяваме кода им. Може би са останали останки от него, които сме пропуснали, нещата не са лесни като да изтриеш папка… Както и да е, ще се уверим, че сме премахнали всичко до идващия пач.“

Очаква се формалното издание на Skyrim Together да излезе през тази година. Дано до тогава враждата сред двата екипа да е позволена, тъй като новият мод в действителност е неповторим. И също така той има повече капацитет от последната игра на Bethesda – Elder Scrolls Online, която не бе посрещната добре от почитателите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР