Сигнали за поголовни кражби във Видинско. Буквално се отнасят къщите

...
Сигнали за поголовни кражби във Видинско. Буквално се отнасят къщите
Коментари Харесай

Бум на кражбите във видински села

Сигнали за поголовни обири във Видинско. Буквално се отнасят къщите и оградите на възрастни хора в село Медовница, в този момент хора от прилежащото село желаеха незабавна среща с управляващите поради непрекъснатите нападения, предава

Местните описват, че крадците взимат всичко, което може да се продаде. Във видинското село Орешец съвсем няма къща, която да не е обирана. Преди няколко месеца и самотно живеещият Васил Василев станал жертва на кражба. От гараж до къщата му през нощта крадците изнесли към 400 кг жито и царевица, с които си хранел животните.

„ Отворил, нагребал всичко и изхвърлил през огромната врата на гаража и си е затворил още веднъж “, изяснява Васил. Подозира кой е причинителят, само че споделя, че не е  подал сигнал в полицията.

Друг негов съселянин станал жертва освен на кражба, само че и на побой. В лозовата си градина отвън селото Иван Виденов забелязал четирима души да берат ягоди в парцела му.

„ След забележките ми се стигна до кавга и се нахвърлиха върху мен с дървени колове, при което ми нанесоха удари и ми счупиха лявата ръка. Стигна се до такава степен да ме атакуван, тъй като желаех да взема кофите с ягоди, които са набрали, и като се пробвах да издърпам кофата, се нахвърли вторият човек, който беше в профил с прът и аз бях заставен да се откажа, тъй като ме заплашиха, че ще ме пребият “, споделя пострадалият.

За побоя и откраднатите ягоди няма наказани . Иван Виденов подозира, че нападателите са от прилежащото село Медовница, където също има взрив на обири. Преди седмица за една нощ изчезва звук и половина желязо от някогашен завод за филтрация в село Орешец. След това откраднатото е предадено във вторични първични материали.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР