Сигнал за замърсяване е подаден от потребител в групата „Забелязано

...
Сигнал за замърсяване е подаден от потребител в групата „Забелязано
Коментари Харесай

Отново проблем с шламохранилището в Перник: Шлаката замърсява въздуха на града

Сигнал за замърсяване е подаден от консуматор в групата „ Забелязано в Перник “: „ Със засушаване на времето шламохранилището се развихря, мисля, че трябваше да се рекултивира “.

Мястото нашумя предходната година, когато дигата на шламохранилището стартира да пропуща вода и се стигна до евакуация на живущите в региона, а Перник остана без топла вода.

И сега дигата не е укрепена, а просто е насипана, само че в това време беше взето решение мястото да бъде рекултивирано и в единия му край се върша старания в тази посока.
Снимка: btvnovinite.bg
Но до момента в който преди имаше водно огледало, което не допускаше шлаката от Топлоелектрическа централа Перник да се подвига във въздуха, то в този момент го няма и вятъра подвига прахуляк.

„ Преди три дни беше доста изсъхнало времето и имаше мощен южен вятър, който подвигна цялата тази прахуляк и я поръси върху града. Въпреки че имаше слаб трафик, въздухът беше запрашен. Помислих си дали не са отново тези сахарски ветрове, само че се оказа, че отсам “, споделя локален гражданин.

„ По-лошо е, че най-фините частици влизат в кръвоносната система и не се ли вземат ограничения за рекултивация на мястото, казусът ще се задълбочи “, добавя различен.

„ Помните предходната година имаше задължения от разнообразни институции и политици, а виждате темповете, с които се работи. Обещанията бяха за бързо рекултивиране и построяването на ново шламохранилище - и по двете неща няма придвижване. Аз мога да задам въпроса – къде депонира в този момент „ Топлофикация Перник “? Сигурен съм, че не са построили ново шламохранилище “, съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров.
Снимка: btvnovinite.bg
Според него за шламохранилището не би трябвало да се приказва „ с някакви служители, които не вземат решения, а решенията ги взима господин Ковачки “, а от Регионална инспекция за опазване на околната среда не са стъпили на място, с цел да упражнят надзор и да видят какво е положението на терена.

„ Подавам непрекъснато сигнали, само че вие би трябвало да говорите със симпатичния министър на околната среда “, съобщи Владимиров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР