Сигнал за системен полицейски тормоз и насилие. Кадрите на полицейска

...
Сигнал за системен полицейски тормоз и насилие. Кадрите на полицейска
Коментари Харесай

„Ще те кача в патрулката и ще те ударя“: Сигнал за полицейски произвол в с. Вълкосел

Сигнал за систематичен полицейски тормоз и принуждение. Кадрите на полицейска инспекция, съпроводена със закани за пердах в районното и чупене на носа ни изпратиха наши фенове в платформата „ Аз, репортерът “. Действието се развива в гоцеделчевското село Вълкосел на 14 януари в 1 ч.

Снимка: bTV

Момчета са седели на скамейка, а служителят на реда ги е заплашвал с принуждение, споделят хората, които не желаят повече сходно държание от страна на органите на реда.

Жителите на селото желаят да има ред, само че не и по този метод с обиди и закани.

Една от плануваните ограничения е униформените да са с повече идентификационни номера по себе си

Подалият сигнала описа пред bTV, че заплашваните момчета не са желали да застават пред камера, тъй като се опасяват от служителя на реда.

„ Има и други, които са потърпевши от въпросния чиновник на реда, само че и те се притесняват да приказват и да подават сигнал. Ние просто желаеме това да спре. Смятаме, че е на расова основа се случва всичко, той ненавижда помаците “, сподели подалият сигнала мъж.

Само един от потърпевшите в селото от полицейски произвол реши да застане и да опише за насилието, което е претърпял. Момчето живее и работи в Испания. bTV се свърза с него.

Снимка: bTV

„ Прибирах се от работа. Почти пред нас с едно момче, комшия. Спря патрулка. Единия го познавах, другият излезе и стартира да вика. Леко с главата ме удари. „ Защо не спираш? Къде отиваш? На какъв се правиш? “. Опитах да му обясня. Не ме разбра или не искаше. Последва опасност - в случай че не вляза в патрулката, че ще ми постави белезници и ще ме бие отвън селото някъде “, споделя Били Билюков, пострадал.

А удари ли Ви ?

Един път. В патрулката.

Къде Ви удари ?

Във врата, леко беше, само че посегна.

Виктор Иванов твърди, че желал униформените да се легитимират, а те не го създали

Вашият другар по какъв начин реагира ?

Те го отпратиха да си върви. Не му дадоха да си е при мен. Обиждаше ме, заплашваше, че в случай че ми срещне колата в Гоце Делчев ще имам проблеми, санкции. Може да бъде счупена. Примерно на следващия ден нашите ще отидат с тази кола в Гоце Делчев, да ги спрат, да ги плашат. Малко е стресиращо. 

Смятате ли , че той е нарушил и прекрачил пълномощията си ?

Да. Ходи при хората да ги наскърбява и да се държи като животно с тях. Малко прекомерно ми идва.

Знаете ли за какво прави по този начин ? Какво е Вашето пояснение ?

Може би на расистка основа, не знам.

Хората чакат да се вземат ограничения за това несъответстващо държание на служителя на реда.

29-годишният Стефан Шикеров бе арестуван за палежа на буса на митинга против БФС

По-късно след излъчения в „ Тази заран проблем “ пристигна позиция на Министерство на вътрешните работи, в която написа, че основният секретар разпореди инспекция по отношение на изказвания за тормоз от страна на полицейски чиновник.

„ Целта е да се откри истинността на изнесените изказвания за систематичен тормоз от страна на полицейски чиновник против поданици на село Вълкосел, община Гоце Делчев, област Благоевград. В рамките на инициираната от основния секретар на Министерство на вътрешните работи инспекция ще бъдат извършени диалози с кмета на Вълкосел и с локалното население. В регионалната дирекция на МВР вече е почнала обособена дисциплинарна инспекция. Ръководството на Министерство на вътрешните работи няма да толерира сходно държание и дейности от страна на полицейски чиновници “, написа в позицията на ведомството.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР