Сигнал до прокуратурата е отменил Врачанския есенен панаир, съобщи кметът

...
Сигнал до прокуратурата е отменил Врачанския есенен панаир, съобщи кметът
Коментари Харесай

Калин Каменов: Сигнал до прокуратурата отмени Врачанския панаир

Сигнал до прокуратурата е отменил Врачанския есенен панаир, заяви кметът на регионалния център Калин Каменов. Той разгласява пост в профила си във фейсбук, от който стават ясни аргументите, довели до вземането на това решение.

Публикуваме целия текст без редакторска интервенция:
"Поради стотиците въпроси по отношение на провеждането на Традиционния врачански есенен панаир, би трябвало да уточним три неща:
1. Община Враца имаше предпочитание да провежда събитието, при съблюдаване на всички наложени ограничения, както го направи и преди година. Подготвена бе както културна стратегия, по този начин и комерсиална част.
2. Община Враца получи освен безапелационен отвод от РЗИ Враца, само че и опасност с полиция и прокуратура. Хора, които до преди няколко месеца отричаха съществуването на COVID-19, през днешния ден облечени във власт, раздават обвинявания и присъди.
3. Харесва ни или не, ще би трябвало да се научим да живеем с COVID-19. В началото на епидемията бяха наложени крайни ограничения, тъй като не знаехме против какво се изправяме. Сега, година и половина по-късно, не може да продължаваме да слагаме ограничавания, вместо да даваме решения. А решенията са ясни - имунизиране, съблюдаване на избрани правила за хигиена и икономическа поддръжка за тези, чиято работа е наранена от вируса.
Желанието на Община Враца и кмета Калин Каменов бе събитието да се организира при съблюдаване на всички нужни ограничения. И няма да се организира под напън на управляващите, изразен в сигнал до прокуратурата от 9 септември 2021 година "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР