Кметът на турския град Адъяман Абдуррахман Тутдере е на посещение

...
Кметът на турския град Адъяман Абдуррахман Тутдере е на посещение
Коментари Харесай

Община Монтана и турският град Адъяман с общи мерки срещу климатичните промени /снимки/

Кметът на турския град Адъяман Абдуррахман Тутдере е на посещаване в Монтана. Властите в двата града извършват общ европейски план, обвързван с изменението на клима по програмата за трансгранично съдействие Българи – Турция. 
Петчленната делегация, водена от Тутдере, през днешния ден се срещна с кмета на Монтана Златко Живков. В плана двете общини си партнират с две неправителствени организации - Сдружение „ Технологически институт по аквакултури “ от българска страна и Сдружение на интернет издатели от турска. Първоначално участниците в плана са създали разбор и оценка на законодателството за запазване на околната среда в двете страни и нормативната уредба на локално равнище. На тази база е направен относителен разбор и проекти за деяние в двете общини, които включват положителни европейски практики. До края на годината ще бъде основан уебсайт с информация за изследванията, решенията и дейностите. Делегация от Монтана ще посети Адъяман. Успоредно и в двата града ще бъдат проведени 7-дневни летни лагери за 30 деца. В зелените учебни заведения те ще се срещнат с опазването на биоразнообразието и биоравновесието на природата – водите, почвата и въздуха.
Абдуррахман Тутдере е новоизбран кмет на Адъяман в последните избори тази година. Той е правист, бил е депутат за региона от Републиканската национална партия. 
На срещата си с кмета Живков той благодари за помощта от България, която страната ни оказа след разрушителните трусове предходната година в окръг Адъяман. Тутдере изрази позицията си за продължение на съдействието сред двете общини и взаимна работа по други планове.  
Адиъман е градът - център на провинция Адъяман. Разположен е в източната част на южна Турция на към 670 м надморска височина. Има население от 338 939 поданици по данни от преброяването през 2008 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР