Сидни, Австралия. Минута е 29-ата от финала на Световното първенство по

...
Сидни, Австралия.
Минута е 29-ата от финала на Световното първенство по
Коментари Харесай

Горчивата тайна, която донесе историческа световна титла на Испания

Сидни, Австралия.

Минута е 29-ата от финала на Световното състезание по футбол за дами. Един против различен са тимовете на Англия и Испания. Номер 19 от тима на испанките напредва по левия фланг на скорост, влиза в наказателното поле на „ Трите лъва “ и с ляв шут праща топката във вратата на съперничките.

1:0 за Испания.

Последва неистова наслада. Авторката на попадението – 23-годишната Олга Кармона, подвига победоносно ръце, а секунди по-късно и формалния си екип под който има тениска с надпис  „ Merchi„ “. Посветен е на нейна близка другарка, чиято майка е умряла преди дни.

В този миг обаче Олга не подозира, че тя също към този момент е изгубила непосредствен човек.

Голът на Кармона се оказа единствен в тази решителна среща и той носи историческа първа международна купа на Испания в женския футбол.

Голмайсторката дава щастлива изявление след края на срещата, в която изяснява на кого е посветила попадението и умерено декларира: „ Чувствахме, че този тим има нещо особено. “

На трибуните са нейното семейство – майка ѝ и братята ѝ. Те са били компактно до нея по време на груповата фаза в Нова Зеландия, а в този момент пътуваха и до Австралия за финала. Близките на Олга идват в Сидни с една тъжна вест, която съумяват да скрият с часове от националката. В четвъртък или два дни преди финала бащата на Кармона издъхва. Семейството взема решение да скрие вестта и дружно с всички близки да оставят Олга да се концентрира за финала. И нейната роля фактически се оказва решаваща.

Испания чества успеха си на терена с танци и фотоси и в наличието на кралица Летисия, която също се докосна до трофея. Официалните празненства обаче бяха отсрочени.

„ С надълбоко огорчение оповестяваме за гибелта на бащата на Олга Кармона. Тя научи тъжната новина след финала на Световното състезание. Обичаме те, Олга, ти си част от историята на испанския футбол “,

написаха от испанската футболна федерация в Туитър.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР