Швейцарците подкрепиха нов Закон за опазване на климата, който ще

...
Швейцарците подкрепиха нов Закон за опазване на климата, който ще
Коментари Харесай

Швейцарците подкрепиха нов Закон за опазване на климата

Швейцарците поддържаха нов Закон за запазване на климата, който ще докара до енергийна самостоятелност на страната, ще обезпечи прехода от изкопаеми горива към различни енергийни източници и ще овладее топенето на ледниците. Законът беше подсилен от съвсем 60 на 100 от гласувалите на референдума.

През 2050 година в Швейцария няма да се внася нито нефт, нито газ. Алпийската страна ще е енергийно неутрална. Много от ледниците, които са застрашени от изгубване, ще бъдат избавени. Така 60 % от швейцарците желаят да наподобява страната им след по-малко от 3 десетилетия.

Всички партии в Швецайрия поддържаха Закона за запазване на климата, като се изключи дясноконсервативната Швейцарска национална партия.

" Това значи много огромни разноски за потребителя. Продължаването на тази промяна, без да имаме несъмнено доставяне с сила, ще докара до високи разноски ", съобщи Пиер-Андре Пейж, народен представител от Швейцарската национална партия.

Три четвърти от силата, която употребяват швейцарците, се внася от чужбина. Петролът и газът са напълно импорт.

За да се реализира климатичната промяна, ще бъдат отпуснати 3 милиарда и 200 милиона швейцарски франка. Планирано е и построяването на огромни фотоволтаични паркове и инсталирането на повече вятърни турбини.

" Много същ благополучен, тъй като освен спечелихме, а и тъй като разбрах какъв брой доста хора поддържат концепцията. Но би трябвало да се знае, че ситуацията с ледниците е трагично ", добави Маресл Хенги, ръководител на Инициативен комитет.

Журналистът Марсел Хенги има славата на " спасителя на швейцарските ледници ". Започнал " борбата " преди 7 години. Време, за което съумял да убеди огромна част от швейцарците, че климатичните промени би трябвало да бъдат овладени. От началото на века една трета от ледниците в Швейцария са изчезнали.

Почти 80 % от швейцарците поддържаха на референдум и повдигане на налога за огромните компании - на най-малко 15 %.

В страната се намират офисите и централите на към 2000 задгранични компании, измежду които Google, както и 200 швейцарски мултинационални компании.

Според изчисленията всяка година с промяната в швейцарската хазна ще влизат 2 милиарда и половина швейцарски франка.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР