Швейцарският теолог Тарик Рамадан, обвиняван в сексуални посегателства във Франция

...
Швейцарският теолог Тарик Рамадан, обвиняван в сексуални посегателства във Франция
Коментари Харесай

Професор напуска Оксфорд заради сексуални злоупотреби

Швейцарският теолог Тарик Рамадан , упрекван в полови похищения във Франция и Швейцария, бе освободен от преподавателското си място в Оксфордския университет, съобщи Агенция Франс Прес.

" С общо единодушие и с неотложен резултат Тарик Рамадан, учител по модерни ислямски науки, напуща Оксфорския университет ", се споделя в изказване на образователното заведение. В него се разяснява, че това не значи, че професорът признава виновността си или че образователното заведение го приема за отговорен, а че просто това решение ще разреши на Рамадан " да отговори на извънредно сериозните обвинявания, които са му повдигнати ".

Срещу Рамадан има подадени две тъжби за обезчестяване във Франция. Той е упрекван също в полови похищения над малолетни във Швейцария.

Миналата сряда сатиричното френско издание " Шарли ебдо " разгласява подигравка , обвързвана с обвиняванията против теолога . Вчера редакцията на изданието сподели, че след публикуването на карикатурата в обществените мрежи са се появили смъртни закани против публицистите и по тази причина подава тъжба.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР