Швейцарският регион Базел-Щадт следващия месец ще започне пилотен опит за

...
Швейцарският регион Базел-Щадт следващия месец ще започне пилотен опит за
Коментари Харесай

Швейцария започва легална продажба на канабис

Швейцарският район Базел-Щадт идващия месец ще стартира пилотен опит за легална продажба на канабис, с което прави първата стъпка в Швейцария към възможна заверка.

В изказването на северния кантон се споделя, че на 15 септември ще стартира изследването WEED CARE и че хората към този момент могат да се запишат измежду 370-те участници.

"Научните знания, добити вследствие на това, обезпечават основа за разискване на бъдеща виновна политика във връзка с канабиса ", се споделя в изказването на Базел-Щадт.

Понастоящем в богатата алпийска страна канабисът може да се купува законно единствено за здравна приложимост или за немедицинска приложимост, когато съдържа под един % тетрахидроканабинол ( THC) - съставният елемент, който кара феновете да се дрогират.

В същото време закупуването на хашиш е нелегално, без значение от равнището на THC.
Одобрявате ли легализирането на марихуаната?--> ДаНеМоже за персонална употребаЗависи от количествотоРезултати
Въпреки възбраните "употребата на канабис е необятно публикувана, сигурността на потребителите е несигурна, а черният пазар процъфтява ", споделя Базел-Щадт.

Опитът на района бележи първия от няколкото пилотни опита, позволени от Федералната работа за публично здраве (FOPH) на Швейцария за контролирана продажба на канабис за немедицински цели.

Целта на 2,5-годишното изследване ще бъде да се изследва "ефектът от контролираната продажба на канабис върху държанието на потребителите и здравето им в съпоставяне със статуквото, при което канабисът се предлага нелегално ", съобщи Базел-Щадт.

Няколко други швейцарски области и градове възнамеряват сходни изследвания в опит да дефинират разнообразни резултати от регулирането на канабиса.

Според FOPH изследванията демонстрират, че болшинството от швейцарците са отворени към концепцията за радикално преразглеждане на политиката на страната във връзка с канабиса.

Участниците в изследването в Базел-Щадт ще би трябвало да са на възраст над 18 години, да са поданици на кантона и към този момент да са употребявали канабис.

Ще бъдат включени шест разнообразни продукта от канабис - четири под формата на изсушени цветове от канабис и два продукта от хашиш, всеки с разнообразни равнища на THC и на канабидиол (CBD).

Продуктите ще се продават в аптеките, а цената им ще бъде сходна с тази на улицата - сред 8 и 12 швейцарски франка (8,40-12,60 долара) за грам, заяви Базел-Щадт.

"По време на цялото изследване участниците ще бъдат постоянно запитани за държанието им при консумация на канабис, както и за физическото и психическото им здраве, наред с други неща ", споделиха от района.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР