Швейцария и Нидерландия станаха поредните страни, които обявиха бойкот на

...
Швейцария и Нидерландия станаха поредните страни, които обявиха бойкот на
Коментари Харесай

Швейцария и Нидерландия също обявиха бойкот на световното по бокс заради Русия

Швейцария и Нидерландия станаха следващите страни, които оповестиха протест на международното състезание по бокс поради решението на интернационалната федерация (IBA) да допусне до присъединяване спортисти от Русия и Беларус, освен това с националните им знаци, написа в. Сега. Въпреки рекомендацията на МОК в противоположната посока, ръководената от близкия до Владимир Путин съветски функционер Умар Кремльов IBA подвигна възбраната за двете страни в надпреварите под своя закрила.

Първата национална асоциация, която разгласи, че в символ на митинг няма да изпрати собствен тим на шампионатите за дами в Ню Делхи (Индия) през март и в Ташкент (Узбекистан) през май, беше тази на Съединени американски щати. Към нея след това се причислиха Ирландия, Чехия, Канада, Швеция и Англия, а с последните две декларирани планове към този момент осем страни отхвърлиха присъединяване в шампионатите.

Още четири страни оповестиха, че няма да изпратят свои тимове на международните шампионати по бокс през 2023 година поради разрешеното от интернационалната федерация (IBA) присъединяване в тях на състезатели от Русия и Беларус под техните национални флагове и знаци. Чехия, Канада и Швеция.

През предходната година шефът на нидерландския бокс Борис ван дер Ворст не

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР