Швеция забрани на лидера на датска крайнодясна партия Расмус Палудан,

...
Швеция забрани на лидера на датска крайнодясна партия Расмус Палудан,
Коментари Харесай

Размирици в шведски град, лидер на крайнодясна партия със забрана да влиза в страната

Швеция забрани на водача на датска крайнодясна партия Расмус Палудан, прочут с антиислямските си провокации, да влиза на шведска територия за период от две години, тъй като държанието му може да съставлява " опасност за фундаменталните ползи на обществото ", съобщи Франс прес.

" Подозираме, че той ще извърши престъпление в Швеция ", съобщи през вчерашния ден Кале Першон, представител на полицията в Малмьо.

Палудан, водач на партията " Страм курс ( " Твърда линия " - Stram Kurs на датски), възнамеряваше да дойде през вчерашния ден в Малмьо, Южна Швеция, с цел да провежда антимюсюлманска проява, по време на която да бъде изгорял коран.

Според полицията той авансово подал молба за позволение, който била отхвърлена с претекста, че не може да бъде обезпечена нито неговата сигурност, нито сигурността на минувачите или контрапротестиращите. Датчанинът все пак се опитал да дойде в града, само че бил задържан в Лернакен, покрай Малмьо. Според полицията в действителност той е нарушил възбраната да влезе в Швеция, което съставлява претекст за експулсирането му.

Палудан реагира във Facebook със следното обръщение, съпроводено с три емотикона " рева от смях ": " Върнат от Швеция със възбрана за влизане за 2 години. Обаче насилници и убийци постоянно са добре пристигнали ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР