Швеция и Финландия все още не са изпълнили всички задължения

...
Швеция и Финландия все още не са изпълнили всички задължения
Коментари Харесай

Турция: Швеция и Финландия не са изпълнили ангажиментите си към Анкара по пътя им за членство в НАТО

Швеция и Финландия към момента не са изпълнили всички отговорности към Анкара в границите на разговора за присъединението на тези страни към НАТО, като идната среща за осъществяването на споразуменията ще бъде от решаващо значение, съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу, представен от в. " Йени шафак ". 

И двете страни започнаха избрани стъпки, само че на този стадий е мъчно да се каже, че са изпълнили уговорките си. Стъпките не са задоволителни, съобщи той. 

Чавушоглу напомни, че по-рано в Хелзинки се организира тристранна среща за практическото осъществяване на изискванията на меморандума, подписан през юни от Турция, Финландия и Швеция.

Такава среща следва да се организира в Стокхолм. Тази среща ще бъде от решаващо значение за осъществяването на бъдещи съответни стъпки. Ще бъде разискван меморандумът, какво е направено и какво би трябвало да се направи. Ще бъде направен отчет и ще бъде направена повторна оценка на напредъка в разрешаването на разликите сред страните, съобщи Чавушоглу.

Шведският министър-председател Улф Кристершон през днешния ден е на посещаване в Анкара, с цел да разиска вероятностите за одобрение от страна на Турция на кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР