Швеция е разочарована и притеснена от намерението на българското Министерство

...
Швеция е разочарована и притеснена от намерението на българското Министерство
Коментари Харесай

Швеция обезпокоена от позицията на България за изтребителите

Швеция е разочарована и обезпокоена от желанието на българското Министерство на защитата едностранно да приключи преговорния развой с Швеция за закупуване на изтребители.

„ В рамките на ясно дефинирана тръжна процедура, съдържаща набор от прецизни критерии, българското Министерство на защитата е стигнало до умозаключение, че Gripen е най-способната платформа по отношение на оперативната успеваемост. В допълнение, шведската оферта е доста под заложения бюджет, утвърден от българския парламент, като по този метод оставя значителен запас за покупката на оръжия и съоръжение, в това число и такива, за които се желаят лицензи от Съединени американски щати. Придобиването на такива лицензи в никакъв случай не е представлявало спънка за другите страни членки на НАТО, които летят на Gripen ”, споделя Йоаким Валин, шеф " Експорт и интернационалните връзки " в Агенцията за отбранително имущество на Швеция (FMV) в известие до медиите.

Швеция предложи на България 10 нови изтребителя Gripen, изцяло съвместими с условията на НАТО и изцяло в сходство с техническите и оперативните условия, както и със заложените от страната бюджет и периоди за доставка. „ С Gripen България може да има най-хубавата в света Противовъздушна отбрана отбрана с ракетата Meteor и българските Военновъздушни сили ще могат да подсигуряват сигурността на българското въздушно пространство след единствено 24 месеца ” е мнението на шведската страна.

„ Партньорството с Швеция и SAAB може също да донесе доста други изгоди за България какъвто би бил районния Център за поддръжка на Gripen, който ще подкрепи българската военна промишленост, само че също по този начин и ще сътвори високотехнологични работни места ”, допълват от шведската компания../fakti.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР