Швеция е предпоследният четвъртфиналист на Мондиал 2018. Тимът на Яне

...
Швеция е предпоследният четвъртфиналист на Мондиал 2018. Тимът на Яне
Коментари Харесай

Швеция е на 1/4-финал след измъчена победа над Швейцария!

Швеция е предпоследният четвъртфиналист на Мондиал 2018. Тимът на Яне Андерсон победи мъчно Швейцария с 1:0 и продължава напред в шампионата. Единственият гол, с огромна доза шанс, означи Емил Форсберг в 66-ата минута.

Така в идната фаза "тре кронур " чака спечелилия от конфликта сред Колумбия и Англия по-късно довечера.

В началните минути на първата част Швейцария взе самодейността, само че не съумя да сътвори нещо по-интересно пред Олсен. Все отново след четвърт час игра Шакири центрира остро към Дръмич, подаването обаче беше прекомерно мощно и високо за нападателя на "Борусия " Мьонхенгладбах.

"Тре кронур " отговори чак в 28-ата минута, когато Аугустинсон пусна топката в пеналта на "кръстоносците ", тя попадна в Берг, който я насочи към долния ляв ъгъл, Зомер обаче избави ослепително.

Четири минути преди почивката шведите пропуснаха нов прелестен късмет. Лустиг центрира и откри непокрития Екдал на далечната греда, който стреля високо над вратата.

През втората част мачът продължи да бъде равносилен, само че в избрани интервали шведите взимаха превъзходство. Стигна се до 66-ата минута, когато шут на Форсберг рикошира в Аканжи и топката влетя в мрежата зад Зомер.

В 80-ата минута Емболо можеше да изравни, откакто засече с глава центриране на Шакири от ъглов удар, само че първо Форсберг го блокира, а по-късно Гранквист мазета.

До края на срещата Швейцария притисна противника и сложи скандинавската защита напрегнат със серия от корнери. Тимът на Яне Андерсон обаче удържа.

В 93-ата минута при една контраофанзива на "тре кронур " Олсон се измъкна самичък против вратаря Зомер и бе фаулиран от Ланг. Реферът Скомина изгони бранителя на Швейцария и се съветва с VAR дали да даде дузпа. В последна сметка реши, че нарушаването е отвън пеналта и отсъди директен свободен удар. Тойвонен стреля, Зомер избави и това бе всичко в този мач.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР