Шведското правителство очаква ратификацията на кандидатурата на Стокхолм за НАТО

...
Шведското правителство очаква ратификацията на кандидатурата на Стокхолм за НАТО
Коментари Харесай

Швеция очаква от Турция ратификация на кандидатурата ѝ за НАТО до края на ноември

Шведското държавно управление чака ратификацията на кандидатурата на Стокхолм за НАТО от Турция да стартира скоро и кралството да се причисли към алианса до седмици. Това написа вестник „ Експресен “, базирайки се на източник в кабинета на министрите.

„ Очакваме скоро да стартира ратификацията на молбата на Швеция от Турция и тя да бъде подготвена до няколко седмици “, изясни източникът, който добави, че шведското знаме ще бъде издигнато в централата на НАТО в Брюксел в края на ноември. „ Нямаме причина да имаме вяра в противното “, означи още той. Според държавната работа генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще дойде в Стокхолм на 24 октомври за диалози с премиера Улф Кристерсон, както и с външния министър Тобиас Билстрьом и министъра на защитата Пол Джонсън.

Протоколите за присъединение на Швеция към алианса към момента не са утвърдени единствено от Турция и Унгария. За да утвърди кандидатурата на кралството в НАТО, Турция по-специално изисква от управляващите на тази страна да ползват на процедура обновения закон за битка с тероризма и дейно да пресичат сходни произшествия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР