Шведската верига за модни стоки Ейч енд Ем“ (H&M), втората

...
Шведската верига за модни стоки Ейч енд Ем“ (H&M), втората
Коментари Харесай

H&M с ръст на печалбата и скок на акциите

Шведската верига за фешън артикули „ Ейч енд Ем “ (H&M), втората по величина в света след „ Индитекс “ (притежаващи марката „ Зара “), разгласи, че продажбите за второто тримесечие надвишават упованията с настъпването на топлото време, а акциите ѝ са достигнали 16-месечен връх, съобщи Ройтерс.

Компанията търси способи да се укрепи в сегмента на по-скъпите марки и се цели в потребителите, които са по-малко наранени от растежа на цените и да се отдалечи от китайската верига за бърза мода „ Шейн “ (Shein), завземаща все по-голям дял от пазара на евтини облекла.

Акциите на „ Ейч енд Ем “ скочиха с 10,8 на 100 до 174,6 крони и доближиха най-високото си равнище от февруари 2022 година

Компанията е нараснала продажбите на доста пазари макар спада на потребителските разноски

и неподходящата икономическа обстановка, заяви основният изпълнителен шеф Хелена Хермершон.

По думите ѝ продажбите на лятната сбирка са тръгнали добре и за интервала 1-27 юни са с растеж от 10 на 100 на годишна база.

Оперативната облага на шведската компания за интервала март-май е била 4,74 милиарда крони (438,6 милиона долара) по отношение на 4,98 милиарда крони за същия интервал на миналата година при планувани от анализаторите 4,07 милиарда крони, сочат данните на „ Рефинитив “.

„ Ейч енд Ем “ закри 303 магазина от юни 2022 година до края на май 2023 година и в същото време разгласи, че ще продължи да закрива магазини в одобрени пазари и да открива нови в разрастващи се.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР