Шведската активистка за климата Грета Тунберг и глобалното протестно движение

...
Шведската активистка за климата Грета Тунберг и глобалното протестно движение
Коментари Харесай

Предлагат Грета Тунберг за Нобел

Шведската активистка за климата Грета Тунберг и световното протестно придвижване " Петъците за бъдещето " бяха номинирани в четвъртък за Нобелова премия за мир за 2020 година от двама шведски депутати, заяви Агенция Франс Прес.

Тунберг е активистка за климата и главната причина, заради която заслужава Нобеловата премия за мир е, че макар младата си възраст, тя работи интензивно, с цел да накара политиците да отворят очите си за климатичната рецесия, написаха депутатите Йенс Холм и Хакан Свеннелинг в писмо до Норвежкия Нобелов комитет.

Номинациите за Нобеловата премия за мир би трябвало да бъдат показани до 1 февруари. Хиляди хора имат право да оферират претенденти, в това число някогашни лауреати, някои академични професори, законодатели и държавни министри по целия свят, както и сегашни и някогашни членове на Норвежкия Нобелов комитет.

Комисията не разкрива имената на номинираните, само че тези, които оферират претенденти, имат право да оповестяват своя избор.

Тунберг към този момент бе избрана като един от четиримата носители на премия, известна като различната Нобелова премия на Швеция.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че Тунберг е решила да кандидатства за регистрация на името си и това на придвижването ѝ като запазена марка.

Този ход би разрешил правосъдни дейности против лица или компании, които се пробват да употребяват нейното име, които не са в сходство с нейните полезности или това на нейното придвижване, декларира тя.

" Моето име и придвижването ми непрекъснато се употребяват за комерсиални цели без каквото и да било единодушие ", добавя активистката.

Тунберг разясни, че няма никакъв интерес към комерсиалните марки, само че това се постанова.

Тя също по този начин сътвори фондация, за да има бистрота за финансирането на придвижването. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР