Шведката Лин Сван спечели спринта в свободен стил, първи от

...
Шведката Лин Сван спечели спринта в свободен стил, първи от
Коментари Харесай

Лин Сван спечели спринта в първия етап от Тур дьо ски

Шведката Лин Сван завоюва спринта в свободен жанр, първи от осемте стадия в тазгодишното 15-о издание на обичайна верига по ски-бягане " Тур дьо ски ", годна за Световната купа.
21-годишната Сван беше най-бърза във финала на 1.4-километровото трасе в швейцарския зимен курорт Вал Мюстаир с време 3:32.01 минути.

Äntligen!
— Anders Holmberg (@SVTHolmberg)
Така тя записа втората си победа за сезона и общо пета в кариерата си в Световната купа.

Анамария Лампич (Словения) пресече втора финалната линия на 54 стотни от секундата, само че в следствие беше дисквалифицирана и пратена на последното шесто място във финала, откакто журито реши, че е провокирала рухването на представителката на домакините Надине Фендрих.

Така втора се класира международната вицешампионка в дисциплината от Лахти 2017 Джесика Дигинс (САЩ) с закъснение от 3.41 секунди, а трета на 5.83 секунди остана Фрида Карлсон от Швеция.
Лидерката за Световната купа Роузи Бренън (САЩ) приключи четвърта на 8.00 секунди, а лидерката в класирането за спринта през сезона Фендрих остана пета на повече от минута.

Бренън остана на върха в подреждането за огромния Кристален глобус с 417 точки, следвана от рускините Татяна Сорина с 362 точки и Наталия Непряева с 325 точки.

В отсъствието на ски-бегачките от Норвегия, които завоюваха последните седем издание на веригата, само че не вземат участие от съображения за сигурност поради пандемията от ковид, тазгодишният " Тур дьо ски " се обрисува да бъде много оспорван.

Второто съревнование от конкуренцията е на следващия ден в всеобщия старт на 10 километра типичен жанр също във Вал Мюстаир.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР