Shutterstock С постановление на наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура за

...
Shutterstock
С постановление на наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура за
Коментари Харесай

Сириец жестоко преби и изнасили жена в София

 Shutterstock С разпореждане на наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура за период до 72 часа е арестуван обвиненият Н. М., на 44 година, сирийски жител. Той е притеглен в качеството на обвинен за закононарушение по чл.152, ал.1, т. 2, вр. член 152, алинея 3, т.5, вр. член 29, алинея 1, б. " А " и б. " Б " от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване. Н. М. е упрекнат в това, че на 23.11.2020 година към 20,00 ч. в жк. " Свобода “, София, се е съвкупил с лице от женски пол, навършило 18 години - С. В., като я принудил към това със мощ.

Обвиняемият Н. М. нанесъл удари с ръце по тялото и главата на потърпевшата, като ѝ предизвикал частични отчупвания на два зъба, кръвонасядания и други Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, откакто Н. М. е бил осъждан за тежко съзнателно закононарушение на отнемане от независимост не по-малко от една година, осъществяването на което не е отсрочено по чл.66 от Наказателен кодекс и откакто е бил осъждан два или повече пъти на отнемане от независимост за умишлени закононарушения от общ темперамент.

Престъплението, за което Н. М. е притеглен като обвинен, е наказуемо с отнемане от независимост от три до петнадесет години. Предвид високата социална заплаха на действието и причинителя, на 26.11.2020 година прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Н. М. за период до 72 часа. Предстои на следващия ден, 28.11.2020 година, да бъде направено и импортирано искане до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР