Шуменската община Смядово възнаграждава ученици с добър успех и поведение

...
Шуменската община Смядово възнаграждава ученици с добър успех и поведение
Коментари Харесай

Връщат деца в клас с безплатни шофьорски курсове

Шуменската община Смядово възнаграждава възпитаници с добър триумф и държание с безвъзмездни шофьорски курсове. Тази добра процедура кметицата Иванка Петрова показа по време на съвещание на Областния съвет за развиване в петък, на който се обсъждаше и взаимоотношението сред институциите всички подлежащи на образование да са в клас.

„При 7-8 деветокласници в предишни години, в този момент в клас имаме 25 възпитаници, което удостоверява вярното ни решение“, сподели Петрова. Тя подхванала и персонални визити в фамилиите с проблематични деца, които странят от школото. Общината неотдавна предоставила и жилище на майка с 4 деца с експлицитното изискване, че ще живее там, в случай че децата вървят на учебно заведение.

Миналата година и шуменската община Никола Козлево вкара бонуса с шофьорските курсове, като част от сумата се поемаше от общината, другата от учебното настоятелство и напълно малко оставаше да доплатят родителите.

По време на съвещанието в петък шефът на инспектората по обучение в Шумен Светлана Милева разгласи, че са били обходени 1000 адреса на непосещаващи деца и на 700 не е открит никой, фамилиите са в чужбина. От другите 300 в учебно заведение са върнати 22 деца.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР