Шуменската болница изчерпа резервите си за прием на пациенти с

...
Шуменската болница изчерпа резервите си за прием на пациенти с
Коментари Харесай

Болницата в Шумен не може да приема повече COVID пациенти

Шуменската болница изчерпа запасите си за банкет на пациенти с Covid-19. Това съобщи шефът на болничното заведение доктор Димитър Костов.

Продължава да пораства броят на новозаболелите. 265 са пациентите с ковид, настанени в МБАЛ Шумен. За последните 24 часа са били признати нови 35 души в Covid-19. Най-големият проблем остава неналичието на фрагменти, посочи той.

" Външни помощници, по този начин да кажем, няма съвсем или са единични бройки. А с наличния личен състав ние лекуваме толкоз пациенти, колкото, да речем, относително съм виждал в статистиките, колкото една " Света Анна " в София, която обаче има три пъти повече личен състав ", сподели доктор Костов.

Като " мъжество в спокойно време " дефинира труда на сътрудниците си шефът на шуменската болница. Спешно са нужни доброволци, само че на първо място с здравно обучение, посочи той. При изписаните в усъвършенствано положение пациенти с месеци се следят промени в белия дроб и долекуването им продължава в домашни условия.

Той подсети да се съблюдават добре известните ограничения - вярно носене на маски, съблюдаване на отдалеченост и осъществяване на стерилизация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР